Çankırıda TKDK 9. çağrı bilgilendirme

Çankırıda TKDK 9. çağrı bilgilendirme toplantısı yapıldı


ÇANKIRI (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çankırı İl Koordinatörlüğü (TKDK), kurum tarafından başlatılan 9. çağrı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Valilik Birlik Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
     Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, Çankırının üzerindeki brandayı kaldırmak için atağa kalktığını belirterek, bu nedenle ilin TKDK desteklerinden en fazla yararlanan iller arasında üst sıralarda yer alması gerektiğini belirtti.
     Özcan, TKDK vasıtasıyla çiftçilerin, daha karlı ve prestijli pazar olanaklarına sahip olacaklarını vurgulayarak, TKDK vasıtasıyla büyük çoğunluğu Avrupa Birliği (AB) tarafından verilecek karşılıksız hibelerle, ülkemiz çiftçisi AB standartlarında işletmeye sahip olarak, ürününü yurt içinde ve yurt dışında kolaylıkla pazarlayabilecektir. Böylece daha karlı ve prestijli pazar olanaklarına sahip olacaklardır diye konuştu.
     TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Birim Amiri Burcu Fırat ise, 23 Ocakta başlayan 9.çağrı ilanıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
     Fırat, Çankırının kalkınmada öncelikli iller arasında bulunduğunu ifade ederek, Bu desteklere vatandaşlarımız mutlaka gayret göstermelidirler. Gayret eden vatandaşlarımıza destek olacağız. Hazırız ve projelerinizi bekliyoruz. Bu paraları kullandırmak bizim için bir görev. Bu paralar Çankırıda kalsın istiyoruz. Bizim kullanmadığımız paralar başka ülkelere gidiyor dedi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Çankırıda TKDK 9. çağrı bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER