Çatalan suyunda kadın titizliği

Çatalan suyunda kadın titizliği -Büyükşehir Belediyesinin Çatalan İçme Suyu Tesislerinde görev yapan uzmanların çoğunluğu kadınlardan oluşuyor


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin Çatalan İçme Suyu Tesislerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, tesisin kalite kontrol laboratuvarında çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Laboratuvar Müdürü Neylan Yalçın ve diğer uzmanlarla görüşen Aldırmaz, evlere gelen suyun kalitesinden sorumlu personelin çoğunluğunun kadınlardan oluşmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
     Kadınların olduğu yerde disiplin ve titizlik vardır diyen Aldırmaz, Memnuniyetle görüyorum ki kalite kontrol laboratuvarı hanımların elinde. Onların disiplini ve titizliği bizim için önemli. Adanalılar rahatlıkla şişe suyu kalitesindeki Çatalan suyunu tüketebilirler dedi.
     Çalışmalarla ilgili bilgi veren Laboratuvar Müdürü Neylan Yalçın da, laboratuvarda 4 kimyager, 3 biyolog, 1 kimya mühendisi, 1 çevre mühendisi, 1 kimya teknikeri, 1 laborant ve 1 numune alma personelinden oluşan kadronun 24 saat görev yaptığını anlattı.
     Uzman bir ekiple çalıştıklarını ve suyun kalitesinin su abonelere ulaşıncaya kadar izlendiğini, yılda 2 bin numune analizi yapıldığını kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:
     Sudan saatlik, günlük, haftalık, aylık olarak numuneler alınarak analizi yapılmakta sonuçlara göre içme kullanma suyu kalitesi değerlendirilmektedir. Laboratuvarda 45 adet su kalite parametresinin analizi yapılmaktadır. Periyodik olarak da Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ve TÜBİTAK gibi yetkili kurumlarda analizi yaptırılmaktadır. İçme kullanma suyunun dağıtım sistemindeki kalite, kontrol ve denetim izlemeleri İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan yıllık plan doğrultusunda yürütülmektedir. Numuneler İl Sağlık Müdürlüğü elemanları ile birlikte alınarak, analizler Sağlık Bakanlığınca öngörülen laboratuvarımız ve Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü Laboratuvarında yapılmaktadır. Yıllık ortalama 2 bin numunenin analizi yapılmaktadır. Çatalan İçme kullanma suyunun denetleme ve kontrol izleme sonuçları memnuniyet vericidir. Denetleme izlemelerinin tamamı uygunlukla sonuçlanmıştır. Kalite kontrol çalışma sonuçları göstermektedir ki; tüketicilere sağlanan Çatalan içme kullanma suyu; İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, TSE ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun sağlıklı ve kalitelidir.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çatalan suyunda kadın titizliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER