Çayelinin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

Çayelinin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü


RİZE (A.A) - Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene Çayeli Kaymakam Vekili Tunahan Çil, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Çil, Belediye Başkanı Çakır ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Dalgıç, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Belediye Başkanı Çakır, yaptığı konuşmada, Çayelililerin Kurtuluş Savaşında vatanın her tarafında savaştığını, şehitler verdiğini belirterek, Bir çok evladımız bu vatan için canını vermiştir. Bu vatan uğruna şehit olan dedelerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bizler bu vatan uğruna şehit olan aziz şehitlerin torunlarıysak onlara layık olmaya çalışalım. Bayrağımız, vatanımız ve namusumuz uğruna nasıl dimdik durmamız gerekiyorsa o şekilde duralım dedi.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.
     Halk oyunları ekipleri ve Trabzon Belediyesi Mehteran Takımının gösteri sunduğu tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çayelinin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER