CeBIT Bilişim Eurasiaya doğru

CeBIT Bilişim Eurasiaya doğru -Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık Direktörü Özer: Deutsche Messe AG ve HİFAŞ tarafından yürütülen pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine ek olarak, bu yıl KOSGEB de fuarda ikili iş görüşmelerine des


İZMİR (A.A) - Avrasyanın Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Anadolu Tanıtım Toplantılarının ikincisi İzmirde gerçekleşti.
     Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Direktörü Murat Özer, Swissotel Grand Efeste düzenlenen basın toplantısında, CNR Expo Fuar Merkezinde 29 Kasım-2 Aralık 2012 tarihleri arasında 13. kez kapılarını açacak olan CeBIT Bilişim Eurasianın, 10 ili kapsayan Anadolu tanıtım toplantılarının ikincisini İzmirde gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     KOSGEBin fuar katılımlarında metrekare başına 120 liralık finansal destek sağladığını, 100 metrekareye kadar olan katılımlarda olan bu desteğin sınırlı olduğunu önce gelen firmaya öncelik tanınacağını belirten Özer, 6 bin lira olan katılım paketinin Deutsche Messe ve HİFAŞ desteğiyle 2 bin 800 TL+KDV şeklinde sunulduğunu dile getirdi. Özer, Deutsche Messe AG ve HİFAŞ tarafından yürütülen pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine ek olarak, bu yıl KOSGEB de fuarda ikili iş görüşmelerine destek verecek dedi.
     Teknokent tematik bölüm, ERP-Yazılım özel bölümü gibi bölümlerin bu yıl yine fuarın gözdesi olacağını vurgulayan Özer, geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da B2B Matchmaking-(çöpçatanlık) Uluslararası Alıcılar ile Katılımcıları Eşleştirme Programının devam edeceğini söyledi.
     Özer, son dönemlerin en büyük eğitim projelerinden biri olan Fatih Projesine özel bir bölüm ayrıldığını, projenin hem fuar alanında hem de seminer ve konferanslarla gündemde olacağını dile getirdi.
    
     -Geleceğin akıllı şehirleri-
    
     Fuarda bu yıl da Akıllı Yaşam Konseptlerinin öne çıkacağını ifade eden Özer, Türkiyenin artan bölgesel gücünün, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanısıra Türkiyenin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda, büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderileceği hazırlanan projelerle aktarılacak diye konuştu.
     Özer, Türkiyenin geleceği teknokentler bölümünde tüm firmalara özel imkanlar sunulacağını, Anadoludaki üretici Türk firmalarını, teknokent bölümünde uluslararası platforma taşımayı amaçladıklarını bildirdi.
     ERP-Yazılım özel bölümünde ise Türkiyede yazılım pazarının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Özer, bu yılki etkinlikleri 5 bin kişinin izlemesinin beklendiğini, iletişim, haberleşme, e-devlet, uydu haberleşme, finans, metropolitan şehirler başlıklarıyla etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.
    
     -Bu yıl partner ülke KKTC-
    
     Dünyanın en büyük bilişim fuarının Hannoverde, ikincisinin ise İstanbulda gerçekleştirildiğini kaydeden Özer, Türkiyenin pek çok ülke tarafından daha fazla tercih edildiğini ifade etti.
     CeBITin bir gün İzmirde de düzenlenebileceğini, kentin böyle bir potansiyelinin olduğunu aktaran Özer, İzmir Ticaret Odasının fuara aktif katılımda bulunacağını, İzmir Büyükşehir Belediyesini de akıllı kentler bölümüne beklediklerini söyledi.
     Özer, bu yılın partner ülkesinin ise KKTC olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Engelli vatandaşlara destek-
    
     Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ da, bilişimle kalkınmayı hedef aldıklarını, bilişimle inovasyon yapılması ve bilişimle internet girişimini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.
     Zirvede girişimcilik forumu ve paneller düzenleyeceklerini, Anadoludan girişimcilerin katılımını sağlayacaklarını anlatan Karadağ, engelli vatandaşların aktif iş gücüne katılmaları amacıyla paneller, konferanslar ve seminerler organize edeceklerini belirtti. Karadağ, CeBIT sinerji zirvesi, ülkemize gerçekten bir sinerji getirecek dedi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan/Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber CeBIT Bilişim Eurasiaya doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER