Çevre Komisyonu üyeleri angus çiftliğinde inceleme

Çevre Komisyonu üyeleri angus çiftliğinde inceleme yaptı


TEKİRDAĞ (A.A) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonunun CHPli üyeleri, Tekirdağın Çorlu ilçesinde bulunan angus çiftliğinde inceleme yaptı.
     TBMM Çevre Komisyonunda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, CHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplandan oluşan heyet, Çorluya bağlı Şahpaz köyünde bulunan angus çiftliğine gelerek burada inceleme yaptı.
     CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, angus çiftliğindeki hayvanların hangi şartlarda bulunduğunu ve çevre ile ilgili sorunları tespit etmek için inceleme yaptıklarını söyledi
     Bölgede yaşayan vatandaşların kendilerine çiftlikle ilgili şikayette bulunduklarını ifade eden Köprülü, Şehirleşmenin bu kadar yakın olduğu birkaç kilometre ileride 300 bin nüfuslu bir kent var. Ne yaparsanız bu çitlikte ne kadar iyileştirme ve ıslah yapılırsa yapılsın kentin halkının şikayetleri hiçbir zaman bitmeyecektir şeklinde konuştu.
     CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da Türkiyeye dış ülkelerden ithal hayvan gelişinin tartışılması gereken bir konu olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çevre Komisyonu üyeleri angus çiftliğinde inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER