Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: -Sadece Türkiyenin kalkınması değil, dünyaya barış ve adalet getirmek için büyük bir oluşum içerisindeyiz -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: -Siyasi istikrar bir krist


BARTIN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sadece Türkiyenin kalkınması değil, dünyaya barış ve adalet getirmek için büyük bir oluşum içerisindeyiz dedi.
     Bakan Bayraktar, partisinin Amasra İlçe Başkanlığınca bir otelde düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, Türkiyenin 74,5 milyon insanı kardeş bilerek büyük bir kalkınma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.
     Teşkilat odaklı bir parti olduklarını anlatan Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:
     Partimiz kurulduğu günden itibaren teşkilatlarına önem vermiştir. Bu önemini de sürdürmektedir. Türkiyenin şu anda 800 milyar dolarlık yıllık gayri safi milli hasılaya sahip olması, Avrupanın 6. büyük ekonomisine sahip olması, dünyada gelişmiş 20 ülkenin arasına girmesi dünyanın huzuru ve barışı için, 1,5 milyarlık İslam dünyası ve mağdur milletler için bir umuttur. Bunu dünya görüyor. Fakat bundan rahatsız olan mahfiller var. Bu sebeple Türkiyede terör tırmandırılmak isteniyor. İnşallah bu millet bunun üstesinden gelecek. İnşallah bunu aşacağız. Bu çok zor bir olay. Burada ufak tefek meselelere bakıp moralimizi bozamayız. İlk günkü heyecanımızı kaybedemeyiz. Yorulmak gibi bir hakkımız yok. 10 yıldır iktidardayız. Dünyada benzeri olamayacak şekilde istikrarımızı sürdürüyoruz. Sadece Türkiyenin kalkınması değil, dünyaya barış ve adalet getirmek için büyük bir oluşum içerisindeyiz. Ufak tefek meselelere bakmaya hakkımız yok. Portekizde işsizlik yüzde 23, İtalyada işsizlik yüzde 18, Yunanistan adalarını satıyor. IMFe iktidara geldiğimiz zaman 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Şu anda 1,5 milyar dolar borcumuz kadı. 2012nin sonunda bu borcumuz bitecek. Önümüzdeki yıl IMFe borç vereceğiz. Kasamızdaki para 100 milyar dolara çıktı. Dünyaya verdiğimiz bu büyük fotoğraf, gurur tablosunun şevkimizi arttırmak için vesile olması lazım.
    
     -Enerji Bakanı Taner Yıldız-
    
     Bakan Yıldız, çocuklara daha iyi bir Türkiye bırakabilmenin en önemli unsurlarından birisinin siyasi istikrar olduğunu söyledi.
     Siyasi istikrarı bozmak isteyenlerin olabileceğini vurgulayan Bakan Yıldız, şunları kaydetti:
     Türkiye güçlendikçe istikrarın düşmanı olanların sayısı artmaktadır. Yalnız içerde değil, dışarda da bunlar olabiliyor. Ama biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye daha fazla güçlenmesin, daha az güçlenirse biz istikrarına dokunmayız diyenlere de bizim, herhangi kulak asacak yanımız yok. Biz büyümeye devam edeceğiz. İstikrarın korunmasına özen göstereceğiz. Siyasi istikrar bir kristal vazo gibidir, ne çizilmeye, ne kırılmaya gelir. Siyasi istikrarın korunmasına borçlu olanlar yalnızca AK Parti hükümeti değildir. Bükemediğin bileği öpeceksin. Bu istikrarı AK Parti sağlıyorsa bu istikrarın korunmasına imtina gösterecek olan aynı zamanda muhalefet partileridir. Son 10 yılda ülke gayri safi yurt içi hasılada yani bütün kaynakları itibariyle üç katına çıktı. Bir yerde gömü mü bulduk- Hayır. En önemli kaynağını buldu. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanı ve insan kaynaklarını buldu. Türkiye istikrarını bu yolda devam ettiriyor.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER