Ceylanpınarda suç örgütüne yönelik operasyon

Ceylanpınarda suç örgütüne yönelik operasyon -Olayla ilgili 19 kişi gözaltına alındı


ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınarda çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede farklı zamanlarda Altın ve Yukarı Doruklu köylülerinin karıştığı kavga olaylarının ardından teknik ve fiziki takip başlattı.
     Söz konusu örgütün üyelerinin ağustos ve eylül aylarında ilçede meydana gelen, Silahlı yaralama, devlet malına zarar verme, kasten yaralama olaylarına karıştığı, ayrıca Suriye sınırında kaçakçılık yaptığı belirlendi. Bunun üzerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, K.B. liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün üyelerini yakaladı.
     Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüte yardım etmek, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanma, göçmen kaçakçılığı, büyük ve küçükbaş hayvan kaçakçılığı, sigara kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan şebekenin üyeleri, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
     Bu arada basına dağıtılan görüntülerde çok sayıda polis ekibinin katılımıyla şafak vakti düzenlenen operasyon ve sonrasında ele geçirilen silah, mermi, şarjör ve kaçak çay yer alıyor.
     Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 2sinin uzman çavuş ve 2sinin de köy muhtarı olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Ceylanpınarda suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER