Cezaevi firarisinin cinayet ve yaralama davası

Cezaevi firarisinin cinayet ve yaralama davası -İzmirde cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden ve bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi -Sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi


İZMİR (A.A) - İzmirde cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden ve bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi yaralayan zanlının yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Hayri Karadirek, barodan tayin edilen avukatı Ayşegül Akhan, müşteki Onur Çetinkaya ve babası Muharrem Çetinkaya katıldı.
     Hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet, yağma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 16 yıl hapis cezası istenen sanık Hayri Karadirek, ifadesinde Benim olayda ölen ve yaralanan kişilerle öncesine ait husumetim, tanışıklığım yoktur, ben niçin onlara ateş ettim, niye öldürdüm bilmiyorum. Arabayı niye aldım da oradan ayrıldım, şu anda onları dahi bilmiyorum. Niye böyle bir suç işledim izah edemiyorum dedi.
     Suçta kullandığı silahın ruhsatsız olduğunu söyleyen Karadirek, Daha önceki olaylardan dolayı hasımlarım olması nedeniyle üzerimde taşıyorum. Bildiğim kadarıyla zabıtlarda yaralanan veya ölen kişinin elinde barut izi çıkmış. Onlar acaba olayda silah kullandı mı- Bu husus da araştırılsın. Ben olay tarihinde uyuşturucu aldığım için olayı da hatırlamıyorum diye konuştu.
     Olayda yaralanan Onur Çetinkaya ise sanığın maktule ait arabayı veya aracın anahtarını nasıl aldığını bilmediğini belirterek, Ben daha önceden sanığı tanımıyorum, bir husumetim yoktur. Sanık benim yanıma geldiğinde aramızda tartışmaya dayalı hiçbir konuşma olmadı. Doğrudan gelip benden dürüm istedi. Parasını da peşin verdi. Bunun haricinde hiçbir konuşma olmadı. Bizim ona aşağılayıcı, tahrik edici bir sözümüz de yoktur. Sanıktan şikayetçiyim dedi.
     Mahkeme Başkanı Erhan Atlı, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki raporu okudu.
     Sanık, rapora bir diyeceği olmadığını söyledi. Sanığın avukatı Ayşegül Akhan da rapora bir diyeceği olmadığını, tevzi tahkikat talebi olmadığını belirtti.
     Cumhuriyet Savcısı Cihat Buldu, mütalaayı hazırlamak için kısa bir süre istedi. Mahkeme heyeti talebi yerinde görerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı karar için erteledi.
     Öte yandan, Hayri Karadireke, bu olaydan 8 gün önce de Basmanedeki evinde babasıyla tartışırken rastgele açtığı ateş sonucu üst katta oturan 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlunun ölümüne neden olduğu iddiasıyla ayrı bir mahkemede dava açıldığı, bu davanın görülmesine başlanmadığı öğrenildi.
    
     -Olay-
    
     Saruhanlıdaki cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden Hayri Karadirek, 15 Temmuz 2012de, seyyar dürümcü Onur Çetinkayayı silahla yaralamış, olay yerindeki kamyon şoförü İsmail Baltayı (33) öldürmüştü.
     Baltanın kamyonunu gasbederek olay yerinden kaçan Karadirek, polis takibine yakalanınca, kamyondan inerek kaçmaya çalışmış, zanlı bacağından silahla vurularak yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cezaevi firarisinin cinayet ve yaralama davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER