Cezaevindeki kadınlara kart gönderdiler

Cezaevindeki kadınlara kart gönderdiler -Adanada Kadın Platformu adıyla bir araya gelen bir grup, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla cezaevinde bulunan kadınlara mektup gönderdi


ADANA (A.A) - Adanada Kadın Platformu adıyla bir araya gelen bir grup, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla cezaevinde bulunan kadınlara mektupla kart gönderdi.
     BDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan bir grup kadın ellerinde cezaevlerine gönderilecek mektuplar ve bendirle çalınan müzik eşliğinde PTT Merkez Şube Müdürlüğüne kadar yürüdü.
     Eğitim-Sen yöneticisi Esra Arslan Köseler, burada grup adına yaptığı açıklamada, erkek egemen sisteme karşı başka bir dünyayı savunan, halkların kardeşliğini isteyen tüm kadınların politika yapma haklarının ellerinden alındığını savundu.
     Köseler, Politik mücadele yürüten kadınlara yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Kadın tutuklu ve hükümlülerin kalmakta olduğu birçok cezaevinde mahkumlar kötü, zaman zaman insanlık dışı koşullarda yaşıyor. Tutuklu bulunan tüm kadın arkadaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz diye konuştu.
     Daha sonra, kadınlar içinde kutlama kartlarının bulunduğu zarfları PTT görevlilerine teslim etti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Fatih Demirci
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Cezaevindeki kadınlara kart gönderdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER