ÇHD üyesi avukatlar, özel yetkili mahkemelerin

ÇHD üyesi avukatlar, özel yetkili mahkemelerin kapanmasını istedi


BURSA (A.A) - Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin, özel yetkili mahkemelerin kapatılması gerektiğini savundu.
     ÇHD üyesi avukatlardan oluşan bir grup, özel yetkili mahkemelerin kapatılması için adliye önünde basın açıklaması yaptı.
     Grup adına konuşan Yetkin, özel yetkili mahkemelerin, evrensel hukuk ilkelerine aykırı düzenlemelerle hukuka aykırı mahkemeler haline geldiğini iddia etti: Yetkin, şunları söyledi:
     Yılları bulan tutukluluk süreleri, dayatılan tecrit koşulları, gizli tanık, isimsiz ihbar mektupları, sanıklarla avukatları arasına tahta perde konulmasına kadar giden çağ dışı uygulamalarla sıkıyönetim mahkemelerini dahi aratır bir duruma gelmiştir. Öyle ki özel yetkili mahkemelerin kuruluş ilkelerini düzenleyen ceza hukuk sistemini oluşturanlar dahi, bu mahkemelerden şikayet etmekte ve böyle bir şeyi öngörmediklerini belirtmektedir. En ufak bir gösteri yapılması bile terör örgütü üyesi sayılmaya yeteceği anlayışı yaygınlaştırılmıştır. Dün DGMlere karşı mücadele yürüten derneğimiz bugün de başından beri özel yetkili mahkemelere karşı olduğunu beyan etmektedir. Özel yetkili mahkemeler hemen ve tereddütsüz kapatılmalı özel yargılama usulleri ve Terörle Mücadele Yasası derhal kaldırılmalıdır.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇHD üyesi avukatlar, özel yetkili mahkemelerin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER