CHPden pazar esnafına ziyaret

CHPden pazar esnafına ziyaret -CHP İl Başkanı Kök: -Küçük esnaf gün geçtikçe eriyor, tükeniyor. Biz gereğinden fazla AVM yapılmasına karşıyız


ANTALYA (A.A) - CHP İl Başkanı Devrim Kök, küçük esnafın gün geçtikçe eridiğini belirterek, Biz gereğinden fazla AVM yapılmasına karşıyız dedi.
     Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Ertan, Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar ve beraberindeki partililer, Dokuma Halk Pazarı esnafını ziyaret etti.
     İl Başkanı Devrim Kök, burada yaptığı konuşmada, farklı alanlarda faaliyet gösteren bir çok esnafı ziyaret etiklerini, pazar esnafının sıkıntılarını yerinde dinlediklerini kaydetti. Esnafın stant kirasının 60 liradan 475 liraya yükselmesinden yakındığını anlatan Kök, bu rakamın çoğu esnaf tarafından karşılanamadığını, TEDAŞın ödeme merkezinin kaldırılmasıyla da alanın atıl duruma geldiğini vurguladı.
     Kapalı pazarın fiziki olarak yetersiz olduğuna işaret eden Kök, Kışın yağmur yağıyor, yazın ise sıcaktan durulmuyor. Bu olumsuzluklar da eklenince esnafın koşulları zorlanıyor. AK Parti büyük alışveriş merkezlerinin yaygınlaşmasına neden oluyor. Küçük esnaf gün geçtikçe eriyor, tükeniyor. Biz gereğinden fazla AVM yapılmasına karşıyız. Antalyada gereğinden fazla AVM vardır. Küçük esnafı mutlaka korumak zorundayız, semt pazarlarımızı korumak zorundayız dedi.
     Semt pazarlarının sadece alışveriş yapılan yerler olmadığını dile getiren Kök, pazarların geleneklerde önemli bir yeri olduğunu ve CHP olarak semt pazarlarına sahip çıkmak istediklerini ifade etti.
     Başkan Mustafa Akaydın da son dört yıldır yatırımlarının büyük bir bölümünü Kepeze yaptıklarını, Kepezaltı ve Santral mahallelerinde şubat ayına kadar tapu dağıtımı işlemlerine başlamayı planladıklarını bildirdi.
     Öte yandan, CHP İl Başkanı Kök ve beraberindeki partililer esnaftan alışveriş yaptı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber CHPden pazar esnafına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER