CHPli Gülerin sözleri

CHPli Gülerin sözleri -AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, TCK 216. maddesine göre Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediği gerekçesiyle CHPli Güler hakkında suç duyurusunda bulundu


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz sözleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler hakkında suç duyurusunda bulundu.
     İzmir Adliyesinde suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Gülerin ifadelerinin Türkiye siyasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini savundu.
     Kırkpınar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sundukları dilekçede Gülerin TCK 216/1 ve 2. maddesinde belirtilen Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediğini öne sürdüklerini kaydetti.
     Gülerin temel insan haklarını ihlal ettiğini, Türkiye halkını kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini savunan Kırkpınar, Gülerin parlamentoda Güzel İzmiri temsil ediyor olmasından da hicap ve üzüntü duyduklarını vurguladı.
     Kırkpınar, şunları söyledi:
     İzmirin kadim medeniyetlerinden gelen, farklı din, dil ve kültürlere ev sahipliği yapmış olduğunu unutturmaya çalışan zihniyetin Bab-ı Ali baskınının gerçekleştiği o elim günün 100. yılında tekrar hortlamasını bir tesadüf olarak nitelendirmiyoruz. Hatta bu durumun demokratik bir Türkiye için mücadele eden her kesimin, mücadeleye devam etmesi gerekliliğini hatırlaması adına fırsat olarak değerlendiriyoruz.
     Gazetecilerin partisinin Gülere nasıl bir yaptırım getirmesini beklediklerini sorması üzerine Kırkpınar, Konuştuğu zaman mangalda kül bırakmayan CHP Genel Başkanının Güler ile alakalı nasıl bir tasarrufta bulunacağını, partinin nasıl bir yaptırım uygulayacağını göreceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber CHPli Gülerin sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER