CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Güleç:

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Güleç: Terörü bitirmek durumundayız. Bunun için gerekli mücadele tüm yönleriyle ortaya konulmalı, Kandil söndürülmelidir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, terör sorununun bitirilmesi gerektiğini belirterek, Bunun için gerekli mücadele tüm yönleriyle ortaya konulmalı, Kandil söndürülmelidir dedi.
     Güleç, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin, temel hak ve hürriyetlerin korunduğu gerçek demokratik yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.
     Ülkede her gün demokrasinin konuşulmasının, demokrasi sorunu olduğunu gösterdiğini savunan Güleç, şöyle devam etti:
     Adolf Hitler, demokrasiden bahsederdi. Çünkü yönetiminde demokrasi yoktu. Winston Churchill bahsetmezdi. Çünkü demokrasi vardı. Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçukun dediği gibi Türkiyede demokrasi, nefes darlığı çekmektedir. Meclis, halkın oylarıyla seçilmiş tutuklu vekiller sorununu çözmelidir. Bu, Türkiyeye yakışmayan bir durumdur. Bununla bağlantılı olarak, dünün darbe dönemleri mahkemesi olan Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM), bu günkü adıyla Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması bir an önce gereklidir. Çünkü hukukun evrensel ilkeleri ve çağdaş ceza normlarına aykırı yargılama yöntemleri olan bu mahkemeleri 21inci yüzyıl Türkiyesi taşıyamaz, taşımamalıdır.
     Güleç, Türkiyede terör sorununun var olduğunu ifade etti. Bu sorunun bütün yönleriyle ele alınması gerektiğini anlatan Güleç, Terörü bitirmek durumundayız. Bunun için gerekli mücadele tüm yönleriyle ortaya konulmalı, Kandil söndürülmelidir diye konuştu.
    
     -Memur, işçi, emekli maaşları ve çiftçilerin durumu-
    
     Güleç, memur, işçi ve emekli maaşlarında iyileştirmeler yapılması gerektiğini dile getirerek, bu kesimlerin Milli Gelirden hak edilen payları alması gerektiğini belirtti.
     Çiftçilerin akaryakıt ve elektrik yükünün hafifletilmesi, onların yetiştirdiği üründen kazanç elde edebilir düzeye gelmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkati çeken Güleç, şunları kaydetti:
     Çiftçiler, şehir merkezlerinin kenarına yarı sigortalı, yarı asgari ücretli olarak itilmemelidir. Ayrıca Türkiye kendi sağlıklı şekerini yiyebilmeli, çiftçinin alternatif ürün ekebilme imkanı elinden alınmamalı, şeker fabrikaları işler vaziyette olduğu yerde kalmalıdır.
     Afyonkarahisarda kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyleyen Güleç, okul alanları ve yeşil alanların kentsel dönüşüm alanları olması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Güleç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER