CHP Bilecik Olağan İl Kongresi

CHP Bilecik Olağan İl Kongresi -CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü, anayasanın zorunlu gördüğü, tarafsız, anayasanın uygulamasını, devlet organları arasında düzenli ve uyumlu çalışmayı sağlayacak, anayasa


BİLECİK (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü, anayasanın zorunlu gördüğü, tarafsız, anayasanın uygulamasını, devlet organları arasında düzenli ve uyumlu çalışmayı sağlayacak, anayasal düzeni egemen kılacak bir Cumhurbaşkanı olarak görmüyorum dedi.
     Batum, Pamukçuoğlu Kültür Merkezindeki CHP Bilecik İl Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, kendisinin bugün Cumhurbaşkanı Gül ile Anayasa Uzlaşma Komisyonunun randevusunun bulunduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Gülün, anayasa yapımında doğru da olsa yanlış da olsa hiçbir rolünün ve etkisinin olamayacağını iddia etti.
     CHP milletvekilleri olarak bir amaç peşinde olduklarını ve bu amacı gerçekleştirmek için mücadele ettiklerini ifade eden Batum, şöyle konuştu:
     Amacımız, bu haramiler saltanatını el birliğiyle yıkmak. Bu karşı devrimi tekrardan demokratik, laik, sosyal hukukun üstünlüğüne dayalı, kısaca Atatürk cumhuriyeti haline getirmek. Uzlaşma Komisyonunun 10 veya 11 üyesi Cumhurbaşkanına gitti. Ben gitmedim Bilecike geldim. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü, anayasanın zorunlu gördüğü, tarafsız, anayasanın uygulamasını, devlet organları arasında düzenli ve uyumlu çalışmayı sağlayacak, anayasal düzeni egemen kılacak bir Cumhurbaşkanı olarak görmüyorum diyorum.
     Biz 29 ekimleri, 19 mayısları bile yasaklamak ve unutturmak isteyen, Atamıza çelenk koymayı bile yasaklamaya çalışan bir anlayışla, bir zihniyetle anayasa yapılmayacağını, yapılsa bile demokratik, laik, bir anayasa olmayacağının bilincindeyiz, farkındayız. CHPnin bugün 133 veya 135 milletvekili olarak devletin kurumlarını tamamıyla bu iktidara yıktırmayız. Atatürk cumhuriyetini ortadan kaldırtmamaya kararlıyız. Şunu da biliyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve onların güdümündeki AKP, Türkiyede bir demokratik anayasa yapamaz. Bunu bir CHPli, bir anayasa hukukçusu ve 30 yılını anayasaya vermiş biri olarak söylüyorum.
     Konuşmanın ardından yapılan seçimlerde, 151 delegenin 83 oyunu alan mevcut başkan Ali Çağatay Karaahmet başkanlığa tekrar seçildi. 1 oy geçersiz sayıldığı seçimde diğer aday, Sinan Baba da 67 oy aldı.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber CHP Bilecik Olağan İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER