CHP Genel Başkan Yardımcı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcı Günaydın: -(Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulması) CHPnin görüşü nedir; eğitim dili tekdir, resmi dil tekdir, o da Türkçedir ama bir aile çocuğuna Kürtçe öğretmek istiyorsa bunda hiç bir sakınca yok


KONYA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili, CHPnin görüşü nedir; eğitim dili tekdir, resmi dil tekdir, o da Türkçedir ama bir aile çocuğuna Kürtçe öğretmek istiyorsa bunda hiçbir sakınca yoktur ve devlet bunun için gerekli katkıyı sunmalıdır. Biz bunu son derece doğal bir süreç olarak görüyoruz dedi.
     Günaydın, partisinin Konya İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin 2011 yılında 136 milyar dolar ihracat, 240 milyar dolar ithalat yaptığını söyledi. Türkiyenin 2011 yılında 104 milyar dolar dış ticaret açığı verdiğini dile getiren Günaydın, Türkiye, TÜİK rakamlarına göre 13 milyon yoksulu olan, 3 milyon işsizi olan bir memlekettir diye konuştu.
     Türkiyede devletin elinde şeker fabrikalarından başka satılacak sanayi tesisi kalmadığını, ülkenin tarım arazilerinin, ormanlarının, sularının satıldığını savunan Günaydın, bu durumun Türkiyenin artık üretemediğinin, buna karşılık mevcudu tüketerek bir ekonomi çarkını döndürmeye çalıştığının fotoğrafı olduğunu ileri sürdü.
     Türkiyenin bugün tüm komşuları ile sorunlu bir ülke haline geldiğini, İranın füze savunma sistemiyle ilgili Türkiyeye yönelik ağır eleştirilerde bulunduğunu iddia eden Günaydın, yaşanan sürecin dış politika alanında da ciddi ve yeni bir sorunlu döneme girildiğine işaret ettiğini savundu.
    
     -Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulması-
    
     Günaydın, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın AK Parti Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde, Kürtçenin seçmeli ders olarak alınabileceği, öğretilebileceği ve öğrenileceği yönündeki açıklamasıyla ilgili bir sorusu üzerine, bu meselenin bir toplumsal mutabakat konusu olmasının son derece doğal olduğunu söyledi.
     Siyasetin görevinin de bu olduğunu anlatan Günaydın, şöyle konuştu:
     Türkiyede belirli bölgelerde doğmuş, büyümüş ve Kürtçeden başka herhangi bir dil bilmeyen çok sayıda insanımız vardır. Kadın doğmuş, büyümüş ve Kürtçeden başka dil bilmiyor. Şimdi bunlara hayır, dilinizi konuşamazsınız demenin insan haklarıyla bağdaşır bir yönü yoktur. Eğer o aile çocuğuna Kürtçe öğretmek istiyorsa seçmeli ders olarak Kürtçe dersi vermenin de bir sakıncası yoktur. CHPnin görüşü nedir; eğitim dili tekdir, resmi dil tekdir, o da Türkçedir ama bir aile çocuğuna Kürtçe öğretmek istiyorsa bunda hiçbir sakınca yoktur ve devlet bunun için gerekli katkıyı sunmalıdır. Biz bunu son derece doğal bir süreç olarak görüyoruz. CHP bu meseleyi 1990ların başında hazırladığı raporlarla zaten ortaya koymuştur. Bizim için bu mesele, yeni değildir. En doğal insan hakkı olarak görüyoruz.
    
     Muhabir : Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER