Atletizm: Bayanlar Süper Ligi

Atletizm: Bayanlar Süper Ligi -Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm bayan takımı Süper Ligi üçüncü olarak tamamladı -Uzun Atlamada Türkiye şampiyonluğunu kazanan takımdan 2 sporcu dünya gençler barajını aşarak Dünya


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm bayan takımı, Süper Ligi üçüncü olarak tamamladı. Uzun atlamada Türkiye şampiyonluğunu kazanan takımdan 2 sporcu dünya gençler barajını aşarak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanırken, 4 sporcu da milli takıma seçildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Atletizm Süper Ligi, Ankara Naili Moran Atletizm Sahasında 5-6 Haziran tarihlerinde yapılan final yarışmaları ile tamamlandı. Bayanlar kategorisinde toplam 10 takımdan 200e yakın sporcunun mücadele ettiği yarışlarda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü üçüncülüğü elde etti.
     Büyükşehir Belediyesporlu Emel Güngör, uzun atlamada 6,46 metrelik derecesiyle Türkiye Şampiyonu olurken, 3 adım atlamada Esra Emiroğlu 13,08 metrelik derecesiyle gençler dünya barajını geçerek, Temmuzda Barcelonada yapılacak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Yine Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Şahsenem Sarı da 3 bin metre engelli koşuda 10,34 dakika ile dünya gençler barajını aştı ve Barcelonaya gitme hakkını elde etti.
     Gençler Balkan Şampiyonası seçmesinde de Büyükşehir Belediyesporlu Özge Soylu 100 metre engellide, Betül Aslan 1500 metrede, Kader Ceyhan 400 metrede ve Esra Emiroğlu da 3 adım atlamada milli takıma seçilme başarısı gösterdi.
     Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı üçüncülük kupasını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzinin elinden alırken, takımın baş antrenörü İshak Kaya, Enkanın 6, Fenerbahçenin de 5 yabancı oyuncu ile mücadele ettiğini, kendilerinin ise sadece yerli sporcularla önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.
     Kaya, önümüzdeki sezon temel hedeflerinin, ligi birinci sırada tamamlamak olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Cem Şan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Atletizm: Bayanlar Süper Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER