CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Üretmeden zenginleşmek, refaha kavuşmak ve büyümek mümkün değildir


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Üretmeden zenginleşmek, refaha kavuşmak ve büyümek mümkün değildir dedi.
     Akkaya, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağı ziyaretinde, Türkiyede sendikaların kuruluş amacının muhalefet görevi yapmak olduğunu iddia etti.
     Sendikaların hiçbir partinin güdümünde ve yanında olmaması gerektiğini vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:
     Onlar hangi siyasi parti iktidarda olursa olsun, çalışanların taleplerini dile getirmelidir. Kim iktidarda olursa olsun, çalışma hayatıyla ilgili yapılanlara teşekkür, yapılmayanlar varsa muhalefet ederler. Bugün Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) işçi sayısı 10 bin 500 kişi civarındadır. Yer altında yüz yıllık kömür rezervi var ama dışa bağımlılık artmış gitmiş. Ne yazık ki burada ticari bir mantıkla, kar zarar anlayışıyla kömür üretimi yapılıyor. Üretmeden zenginleşmek, refaha kavuşmak ve büyümek mümkün değildir.
     GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ da Türkiyede çalışanların çok sorunu olduğunu savunarak, Kentin yüzde 80i madencilikle geçiniyor. Türkiyede taş kömürü de bir tek Zonguldak bölgesinden çıkıyor. İki yıldır TTKda üretimi artırmak için işçi açıklarının giderilmesine yönelik talebimiz var. Acilen kuruma işçi alınması gerekiyor diye konuştu.
     Akkaya, daha sonra Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi, Zonguldak Belediyesi, Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi ile Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER