CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: -Türkiyenin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde hızla oy arttırıyoruz. Bu, CHP yarını olan bir parti demektir


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, Türkiyenin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde hızla oy arttırıyoruz. Bu, CHP yarını olan bir parti demektir dedi.
     Ayata, CHP Bursa il başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, bütün siyasi partilerin seçmen tabanlarını, oylarını arttırmayı hedeflediğini ve kendilerinin de oy oranlarını arttırmak için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
     Son seçimde adrese dayalı kayıt sisteme geçildiği için, kullanılan oy miktarında artış olduğunu belirten Ayata, 5 milyon AKP, 4 milyon da yeni oy biz aldık. Biz oy oranını yüzde 5 arttırdık. Bunun devam etmesi için çalışıyoruz. Önemli olan bu yükselme grafiğinin arttırılmasıdır. En son yüzde 26 aldık. Önümüzdeki seçimlerde mutlaka bunu aşmak istiyoruz. Marmara oylarımız zaten yüzde 33tü. Bugün zaten her 3 seçmenden biri Marmarada yaşamaktadır. Marmara oylarımızı yüzde 40a taşırsak, neredeyse bu bölgede Türkiyenin birinci partisi oluruz diye konuştu.
     Oy hesabı yaparken, Türkiyedeki oy dağlımına dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Ayata, şöyle devam etti:
     Hangi bölgelerde kim ne kadar oy alıyor diye hesaplamamız lazım. Türkiyenin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde hızla oy arttırıyoruz. Bu, CHP yarını olan bir parti demektir. Çünkü gelişen, dinamik bölgelerde oy arttırıyorsunuz. Bu bizim için çok değerlidir. Yerel seçimlerde kesinlikle oy oranımızın artacağı, dinamik bölgelerde daha çok belediye kazanacağımız inancındayım. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Daha çok oy almak için ne yapmalıyız, hangi yolları izlemeliyiz- bununla ilgili hazırladığımız bir kılavuz var. Burada da ayrıntılı olarak bunu konuştuk zaten.
     Ayata, bir gazetecinin, Net bir rakam hedefimiz var mı- sorusu üzerine de şu yanıtı verdi:
     Net bir rakamı seçimden önce, bugün söylemek doğru olmaz. Türkiyede şu iddiayı rahatlıkla yapabiliriz; iktidar partisinin oylarında düşüş var. Biz araştırma yaptırdık, yüzde 50 oyumuz var demenin siyasi faydaları olabilir ancak, biz böyle bir yöntem izlemiyoruz. CHPnin oylarının arttığını, iktidar partisinin de azaldığını görüyoruz. Bu şu anda iki partinin baş başa geldiği anlamına gelmiyor. Bunu da açıkça söyleyeyim. Arada fark var. Eğilim AKPnin oy kaybetmesi, CHPnin de kazanması yönündedir. Seçime doğru daha net çalışılmış ve bilinçli olarak, oylarımız şuraya gelecektir diyebiliriz.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER