Canlı canlı böyle test edildi!

Emniyet Genel Müdürlüğü Doğu ve Güneydoğu'da toplumsal olaylar ve molotoflu saldırıların sıkça yaşandığı illerdeki polislere ithal edilen yanmayan kumaştan üretilen ve 'termal üniforma' adı verilen üniformaları dağıtmaya başladı.

Canlı canlı böyle test edildi!

İlk etapta pilot seçilen Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'ye gönderilen üniformalar toplamsal olaylarda kullanılmaya başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu illerinde toplumsal olaylar, molotoflu saldırıların sıkca yaşandığı illerin Emniyet Müdürlüğü'ne yanmayan kumaştan üretilen ve 'termal üniforma' adı verilen üniformaları dağıtmaya başladı. Genel Müdürlük tarafından test edilen üniformalar öncelikli olarak pilot seçilen Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'ye gönderilip, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevli polislere dağıtıldı.

DİYARBAKIR POLİSİNE 100 ADET 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Demez Ercan, daha önce testten geçen üniformaları tatbikat amaçlı kendi birimlerinde de denemelerin yapıldığını söyledi. Ercan, özellikle toplumsal olaylarda molotoflu saldırılarda yaralanmaları önlemek amacıyla gönderilen üniformaların göreve çıkan polis memurlarında büyük güven sağladığını söyledi. Ercan, deneme amaçlı ilk olarak Diyarbakır'a 100 adet gönderilen üniformaların bölgenin iklim şartlarına göre 2 parçadan oluştuğunu belirterek, "Üniformaları molotoflu saldırılarının yoğun yaşandığı bölgelere gönderilen polis memurlarının bulunduğu timin önünde öncü grup giyiyor" dedi.

ALEVLER KIYAFETLERİ ETKİLEMİYOR

Şube Müdürü Ercan, üniformaların iki parçadan oluşan yanmaz şekilde dizayn edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bizim için önemli olan bu kıyafetlerin yanmaz olması. Riskin olduğu bölgelerde bu arkadaşlarımız öncü grup olarak konuşlanıyor. İlk müdahalede bizim amacımız oksijen ile teması kesmektir. Oksijen ile teması kestiğimiz anda ateş sönüyor. Hareket etmek, dönmek ya da su dökmek ateş daha çok alevlendirir buda riski artırır. Ancak bu kıyafetler biz biraz daha zaman kazanıyoruz. Oksijenle teması kesildiğinde zaten yanmayan bu kıyafette daha çabuk alev söndürülebiliniyor. Giysilerde yanması halinde hafif bir sıcaklığın dışında herhangi bir şey yok. İlk müdahale yapıldığı anda riskler önlemiş oluyor. Yanması durumunda önüne geçilmeyecek bir durumda ateşin havayla temasını kestiğimiz taktirde yanmayan kumaş olduğu için deriye de nüfus etmeyeceği için ilk müdahale atlatılmış olacak ve göreve devam edilecek. Aksi taktirde hem kendisinin de zarar göreceği gibi yardıma da arkadaşları koşacak. Bu basit hadise 3-4 kişiyi etkilemiş olacak. Bu üniformalar müdahale ve zaman kaybı olmuyor. Etkisini de azaltmış oluyor."

Şube Müdürü Demez Ercan, yanmaz kumaştan üretilen üniformasına yanıcı madde dökerek kıyafetin yangına dayanıklılığını kameralar karşısında gösterdi. Kol, bacak ve sırt kısımlarına dökülen yanıcı maddelerin kıyafete zarar vermediği görüldü.

DHA
<< Önceki Haber Canlı canlı böyle test edildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER