CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, İzmirde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, İzmirde -"Biz Türkiyedeki 76 milyon yurttaşımızın, eşit, özgür bireyler olarak yaşamasından yanayız"


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, çözüm sürecine ilişkin, parti olarak 76 milyonu yurttaşın eşit, özgür bireyler olarak yaşamasından yana olduklarını bildirdi.
     Günaydın, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenciyi makamında ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     CHPnin çözüm sürecinde izlediği politikaya karşın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun 23 Mayısta "barış sürecine destek" olarak adlandırılan bir programla Diyarbakıra gideceğinin hatırlatılması üzerine Günaydın, partisinin her zaman barıştan ve kardeşlikten yana olduğunu söyledi.
     Gökhan Günaydın, parti olarak bu konudaki tavırlarını açıkça ortaya koyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "CHP, bu ülkede her zaman barıştan yanadır, kardeşlikten yanadır ancak CHP, Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki pazarlığın ortaya koyduğu ve Ortadoğuyu yeniden biçimlendirilmesine yönelik bir çabanın tarafı olmayacağını açıklıkla ifade etmiştir. Biz Türkiyedeki 76 milyon yurttaşımızın, eşit, özgür bireyler olarak yaşamasından yanayız. Kürtü Türkten, Aleviyi Sünniden, Çerkezi Lazdan ayırt etmeye çalışan bütün projeler Türkiyenin kardeşliğine atılan dinamittir. Biz karşımızda, Türkiye Cumhuriyetinin 76 milyon onurlu yurttaşını görüyoruz ve muamelemizi ona göre yapıyoruz."
    
     -Kocaoğluna baskı yapıldığı iddiaları-
    
     Bazı AK Partili siyasetçilerin, "CHP MYKda Diyarbakıra gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğluna baskı yapıldığı" yönünde iddiaları dile getirilmesine ilişkin soruyu da cevaplandıran Günaydın, "Adalet ve Kalkınma Partisi, CHP MYKsını da dinlemeye başlamış. Evlerimizi, telefonlarımızı dinlediklerini biliyorduk da CHP MYKsını dinlediklerini sanmıyorduk" dedi.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, bundan çekindikleri için MYK toplantılarında sinyal kesici cihaz kullandıklarını dile getirdi.
     CHPnin demokrasiyle işleyen bir parti olduğunu ve kimseye baskı yaparak, hiçbir zaman MYKdan "şöyle yap, böyle yapma" diye kararlar çıkmadığını vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:
     "Bizim davranış biçimlerimizi tüzüğümüz, programımız ortaya koyuyor. Tüzük ve programa uygun davranıldığı sürece hiçbir sorun yoktur. Herkes kendi yetki alanı içerisinde dilediği gibi davranır ve bu alanda MYKnın özel bir yönlendirmesine ihtiyaç duyulmaz. Sayın Kocaoğlu ve arkadaşları için de böyle bir tutum içinde değiliz. Olumlu ya da olumsuz, git ya da gitme diyecek durumda değiliz."
    
     -CHPnin İzmirde yerel seçim iddiası-
    
     Gökhan Günaydın, gelecek yıl yapılacak mahalli idareler seçimlerinde CHPnin İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin tamamında başarı kazanacağını savundu. AK Parti tarafından açıklanan anket sonuçlarını ise "manipülatif amaçlı" olarak değerlendirdi.
     İzmir metrosunda keşif artışı teklifleri ile maliyetin arttığı yönündeki eleştirileri de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, "İstanbulda Kadıköy-Kartal metrosunun kilometresi 142 milyon liradır. Ankarada Keçiören-Eryaman ve Çayyolu metrolarının toplam kilometre maliyeti vagon hariç 90 milyon, vagon dahil 100 milyon liradır. İzmir metrosunun bugün itibarıyla maliyeti 60 milyon liradır. İstenilen keşif artışlarının tümü uygulamaya konursa kilometre başına maliyet 64 milyon lira olacaktır. Evet, İzmir metrosu pahalanıyor, 60 milyon liradan 64 milyon liraya çıkıyor" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER