CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: -Demokrasi ile yönetilen toplumlarda ülkenin temel sorunlarının çözüme kavuşturulmasında muhalefet partilerinin görüşleri ve katkıları olur


ISPARTA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Demokrasi ile yönetilen toplumlarda ülkenin temel sorunlarının çözüme kavuşturulmasında muhalefet partilerinin görüşleri ve katkıları olur dedi.
     Keskin, vefat eden eski SHP Isparta İl Başkanı İsmet Başın Mimar Sinan Camisinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardından CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile Karaağaç Mahallesinde kurulan pazarı ziyaret eden Keskin, pazarcı esnafı ile bir süre sohbet etti.
     Keskin, gazetecilerin BDP milletvekillerinin İmralı ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, CHPnin bu görüşmenin yürütülme biçimi ile ilgili farklı bir görüşe sahip olduğunu söyledi.
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve merkez yöneticisi kişilerin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğana ziyaret sırasında bu konuda yapılacak olan görüşmelerin yöntemi ile ilgili bazı önerilerde bulunduğunu anlatan Keskin, Bu önerilerde görüşmelerin parlamento üzerine taşınması ve parlamentoda bulunan muhalefet partilerine de yapılacak görüşme ile ilgili çok detaylı bilgi verilmesi, kamuoyunun kabul etmeyeceği bir açılımın taahhüdüne girilmemesi gerektiği öngörülmüştü diye konuştu.
     Bu önerilerin geri çevrildiğini belirten Keskin, şöyle konuştu:
     AK Parti, elinin tersiyle iterek kendine özgü bir yöntemle bu görüşmeleri götürmektedir. Demokrasi ile yönetilen toplumlarda ülkenin temel sorunlarının çözüme kavuşturulmasında muhalefet partilerinin bu konuda görüşleri ve katkıları olur. Dünyanın her tarafında terör ile ilgili belirli bir çözüm üretilmesinde muhalefet partileri, parlamentoda bulunan siyasi partilerin görüşleri, düşünceleri alınır. Bir ortak mutabakat sağlanarak bir çözüme kavuşturulmuştur. CHP olarak biz de toplumsal bir mutabakatla bu işin çözüme kavuşturulmasını öngördük, teklif ettik. Ama maalesef bu konuda ortaya çıkacak olumlu bir neticenin siyasi primini kendi partisine aktarma düşüncesi olan AK Parti Genel Başkanı, muhalefet partilerini suçlayarak sürece katılmasını engellemekte, hem de o konuda demokrasi kültürünün bir gereği olarak muhalefet partilerine bilgi vermeyerek yapılan görüşmeleri toplumdan ve siyasi partilerden gizlemektedir.
     Yapılan görüşmelerle ilgili ellerinde bir bilgi olmadığını bildiren Keskin, görüşmelerin neleri getirip götüreceğine ilişkin bir değerlendirmede bulunamayacaklarını kaydetti.
     Keskin, bir gazetecinin Hakan Şükürün sözlerine ilişkin sorusunu ise Siyaset ona çok uzak. Böylesine siyasete uzak, Türkiyenin sorunlarına uzak biri ile ilgili bir değerlendirme yapmayı ben çok doğru bulmuyorum şeklinde cevapladı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER