CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: -"Barış, çözüm, kardeşlik, huzur içinde yaşama bunlara evet, istisnasız evet ama arkasında ne var- Pazarlık noktasında ne var- Bütün milletin merak ettiği bu"


KARS (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Barış, çözüm, kardeşlik, huzur içinde yaşama bunlara evet, istisnasız evet ama arkasında ne var- Pazarlık noktasında ne var- Bütün milletin merak ettiği bu" dedi.
     Koç, partisinin Kars İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, zaman zaman demokrasinin tartışıldığı anlar olduğunu belirtti. Bugün daha farklı bir süreçten geçildiğini anlatan Koç, şöyle devam etti:
     "Türkiyenin içinde yaşadığı bu çatışma ortamına, bu ortamın sonlanmasına itiraz edeniniz var mı- Hayır. Türkiyede gerçekten bir huzur olsun, barış olsun, aynı yakın tarihteki gibi birlikte kardeşçe yaşama irademiz ortaya konsun, buna karşı çıkan var mı- Hayır. Çözüm diye tarif edilen Kürt yurttaşlarımızın demokratik taleplerinin eşit, hukuku paylaşan eşit cumhuriyet yurttaşları olarak hep beraber bu ülkenin çatısı altında bulunmaktan rahatsız olan var mı- Hayır" diye konuştu.
     Koç, kimsenin barışa karşı olmadığını, Türk toplumunun, bu ülkenin bütün insanlarının yüzde 100ünün barıştan ve çözümden yana olduğunu ifade ederek, "Ama kafalarında bazı soru işaretleri var. Barış, çözüm, kardeşlik, huzur içinde yaşama bunlara evet, istisnasız evet ama arkasında ne var- Pazarlık noktasında ne var- Bütün milletin merak ettiği bu" dedi.
     BDP milletvekillerinin CHPye ağır suçlamalarda bulunduğunu söyleyen Koç, "Eğer bir süreçte taraf olacaksanız, siyasi tavrınızı koyun. Siyasi iradenizi bir başka yere ipoteklemeyin. Sürece sahip çıkın. Siz ne yapıyorsunuz, sadece kuryelik yapıyorsunuz. Getir götür işlerine bakıyorsunuz" dedi.
     Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onançın istifasıyla ilgili olarak da "Cumhuriyet Halk Partisinde bir genel başkan yardımcısının görevinden ayrılması konusuna 2 gündür mal bulmuş mağribi gibi sarıldılar. Bir diğer milletvekilinin grup yönetim kurulunda disipline sevk edilmesi noktasına mal bulmuş mağribi gibi sarılıyorlar" ifadelerini kullandı.
    
     -"Parti bir düşünce kulübü değildir"-
    
     Bir gazetecinin "Çözüm sürecini CHPdekilerin yarısının isteyip, yarısının istemediği yönünde hem medyada hem de hükümet kanadında bir algı oluştu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz-" sorusu üzerine Koç, şöyle konuştu:
     "Siyasi parti bir düşünce kulübü değildir, bir sivil toplum kuruluşu değildir, bir dernek değildir. Siyasi partilerin programları vardır, ilkeleri vardır, tüzükleri vardır ve iç disiplinleri vardır. CHP de bir kitle partisi. Farklı görüşü olan arkadaşlarımız olabilir. Benim de var kendime ait düşüncelerim ama şu ceketi taşıdığım sürece partinin belirlediği ortak politikaları savunmak, sahiplenmek zorundayım. Bunun adına siyasi parti deniyor."
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER