CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: -(Çözüm süreci) Her elimizi uzattığımızda Başbakan bize yumruk sıkarak cevap verdi


ADIYAMAN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, çözüm sürecine ilişkin olarak, Her elimizi uzattığımızda Başbakan bize yumruk sıkarak cevap verdi dedi.
     Oran, Gölbaşı Caddesinde, parti otobüsünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Adıyamanda AK Parti döneminde tütüne yasak getirildiğini, kentin sulu tarımda da hak ettiği yerde olmadığını savundu.
     Çözüm sürecine değinen ve bunun başkanlık sistemi için kullanıldığını öne süren Oran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakana 3 defa elini uzattı. Gel bu sorunu meclise getir, beraber çözelim dedi. Bir defa ayağına gitti, iki kez mesaj verdi ama her elimizi uzattığımızda Başbakan bize yumruk sıkarak cevap verdi. Bugün de bize yumruklarını sıkarak meydan okuyor diye konuştu.
     Adıyaman Milletvekili Salih Fıratın AK Partiye katılımını ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelikin partisine yönelik sözlerini eleştiren Oran, Hüseyin Çelik, dün bir açıklama yapmış. Buradan Çelike sesleniyorum; CHP mahcup geline benzer demiş. Sayın Hüseyin Çelik, sen önce Vanda neler yaptın, Vanı ne hale getirdin onun hesabını ver. Ondan sonra da aynaya bak dedi.
     Oran, hükümetin İsrail, Amerika ve Suriyeye ilişkin politikalarını da eleştirdi.
    
     -Adıyamanlı, devletine, milletine sahip çıktı-
    
     Oran, Adıyamanlıların yaşadığı birçok soruna ve konumuna rağmen devletine, milletine, bayrağına her zaman sahip çıktığını vurguladı.
     Adıyamanlıların teröre bulaşmadığını belirten Oran, şunları kaydetti:
     Adıyaman, aslında çok dertli bir şehir. Türkiyedeki petrolün yüzde 60ını çıkaran Adıyaman, Türkiyede petrolün birinci fazını oluşturuyor. Burada petrol çıkıyor ama bu zenginliğin Adıyamana bir katkısı var mı- Adıyaman petrol zenginliğinden bir zenginlik elde ediyor mu- GAP gittiği yere bereket götürdü. Peki Adıyamana ne getirdi- Sefalet getirdi. İktidarın 10uncu yılı Adıyaman hala sulu tarıma geçemedi. Bırakın sulu tarımı, elindekileri de kaybetti. Hayvancılığı kaybetti, cumhuriyetin değerleri arasında yer alan Sümerbankı da kaybetti.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da AK Parti döneminde halkın birçok sıkıntı yaşadığını ileri sürerek, CHP iktidarında bu sorunların çözüleceğini belirtti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER