CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Adanada

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Adanada -Tekin: Aşure matemi nasıl herkesi birliğe, sevgiye, dostluğa yöneltmişse, içteki ve dıştaki sorunları da sevgiyle ve dostlukla çözebiliriz


ADANA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aşure matemi nasıl herkesi birliğe, sevgiye, dostluğa yöneltmişse, içteki ve dıştaki sorunları da sevgiyle ve dostlukla çözebiliriz dedi.
     Tekin, Adana Alevi Birleşenleri tarafından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesinde düzenlenen aşure gününe katıldı.
     Tekin, burada yaptığı konuşmada, yüzyıllardır halkın Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle et ve kemik gibi iç içe olduğunu söyledi.
     Halkın, barışın, dostluğun, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, sevginin, saygının ve hoşgörünün yeşermesi için azami çabayı gösterdiğini belirten Tekin, şöyle konuştu:
     Kerbela, insanlar için zulüm ve haksızlığa karşı duruşun sembolü olmuştur. Dinimizin adı barıştır. Yurtta sulh, dünyada sulh anlayışımız dinimizin de emridir. Bugün çevremizde yaşanan insanlık dramlarına karşıyız. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Filistinde Filistinlilerin bağımsız bir devleti olmalıdır. Suriyede akan kan kardeş kanıdır. Hangi taraftan olursa olsun Suriyede akan kan, Müslüman kanıdır. Suriyede Müslüman kanının sel olması kimin işine yarar- Suriyeyi cehenneme çevirmek, orada yanan ateşe odun taşımak asla kabul edilemez. Suriye, Kerbela olmasın istiyoruz. Biz hiçbir zalimin yanında değiliz. Zulmün iyisi, kötüsü olmaz. Kimden, nereden ve nasıl olursa olsun zulüm zulümdür. İçte ve dışta tüm dertlerin devası barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Buna inanıyoruz, buna güveniyoruz.
     Sevginin, güçlerin en büyüğü olduğunu bildiren Tekin, Bütün kötülüklerin anası sevgisizliktir. Aşure matemi nasıl herkesi birliğe, sevgiye, dostluğa yöneltmişse, içteki ve dıştaki sorunları da sevgiyle ve dostlukla çözebiliriz. Burası matem yeri olduğu kadar kardeşlik ve sevgi meşalesinin yükseldiği yerdir dedi.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Kerbelanın, bu gün dünyanın her tarafında yine yaşandığını savundu.
     Geçmez, bu ülkede sorunları ile baş başa kalmış bir toplum olduklarını iddia ederek, laik ve demokratik bir Cumhuriyetten yana olduklarını söyledi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Adananın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, kentteki cemevi binasının bir an önce bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından, etkinliğe katılanlara aşure dağıtıldı.
     Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı, Turgay Develi, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Alevi dernekleri yöneticileri ve davetliler katıldı.
     Daha sonra Sabahat Akkiraz bir konser verdi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık/Ali Güreli
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Adanada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER