CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: -Biz adımımızı attık. Açık çekimizi verdik. Gelin oturalım, konuşalım, bu beladan (terör) bu memleketi kurtaralım -Kürsü dokunulmazlığını korunmak şartıyla biz dokunulmazlıkların kaldırılmasını is


GAZİANTEP (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununu çözmek için siyaset kurumunun üstüne düşeni yapması gerektiğini belirterek, Biz adımımızı attık. Açık çekimizi verdik. Gelin oturalım, konuşalım, bu beladan (terör) bu memleketi kurtaralım dedi.
     Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, İl Başkanı Mehmet Gökdağ ile Hakkarideki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Canın baba evini ziyaret etti.
     Kılıçdaroğlu, Kıbrıs gazisi olan şehidin babası Zeki ve kardeşi Tuncay Cana başsağlığı diledi.
     Taziye çadırındaki bir vatandaşın Terörün sonu ne zaman gelecek demesi üzerine Kılıçdaroğlu, bütün siyasilerin bu işi bitirmek için masaya oturmaları durumunda soruna çözüm üreteceklerini ifade ederek, kendilerinin çağrıyı yaptıklarını, bir araya gelmek istediklerini söylediklerini hatırlattı.
     Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
     Bir şehit cenazesine katılın; arkasında yürüyen anneye, babaya, yakınlarına akrabalarına bakın... O tablo kolay unutulacak bir tablo değil. O zaman bize düşen bir görev var; biz bu sorunu çözmek zorundayız. şöyle yapacağız, böyle yapacağız demekle olmuyor bu iş, çözülmüyor. 30-35 senedir bunu söyledik. Yine iyi niyetle söylüyoruz. Siyaset kurumu üstüne düşen görevi yapmalı. Bir araya gelmeli. Bu sorunu masaya yatırmalı, bu sorunu çözmek için çaba harcamalı. Eğer biz bunu yapabilirsek görevimizi de yapmış oluruz. Biz adımımızı attık. Açık çekimizi verdik. Gelin oturalım, konuşalım, bu beladan bu memleketi kurtaralım. Bunu iyi niyetle söyledik. Varsa bir sorumluluk biz o sorumluluğu da almaya hazırız, onu da söyledik. Niye yapmayalım- Bize vatandaş niye oy veriyor- Bu memleketin sorununu çözün diye oy veriyor. Memleketin sorunundan siyasetçi nemalanmaz. Nemalanmamalı, sorunu çözmeli. Biz sorumlu siyaset yapıyoruz.
     Aynı vatandaşın Amerika 30 bin kilometreden Iraka, Afganistana giriyor da bizim sınır bitişiğimizdeki Kuzey Iraka neden girmeyelim. Orası bitmeden terör bitmez sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, Sizin dile getirdiğiniz gibi sorun, sizin sorununuz değil bu memleketin sorunu. Memleketin sorunu önemli bir sorundur ifadelerini kullandı.
    
     -Dokunulmazlıkların kaldırılması
    
     Kılıçdaroğlu, aynı vatandaşın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili sorusu üzerine En baştan beri dokunulmazlıkları kaldıralım dedik. Dokunulmazlıkların arkasına bir milletvekili niye sığınsın- diye konuştu.
     Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteriz. Bir şartla... Onu da söyleyeyim; kürsü dokunulmazlığını korunmak şartıyla. Kürsü dokunulmazlığını korunmak şartıyla biz dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteriz. Milletvekili düşüncesini özgürce TBMMde dile getirsin, kürsüde dile getirsin, bunu korumak kaydıyla biz dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteriz. Teröre destek veren, terörün yanında duran, yolsuzluk yapan, vatandaşı soyan insanın milletvekili olmaya da hakkı olmamalı, parlamentoda görev yapmamalı. Öteden beri söylediğimiz bir şey var; siyasette ahlak çok önemlidir, siyasette dürüstlük çok önemlidir. Siyasetçi ahlaklı olacak ki, vatandaşa güven verebilsin. Biz bunu yapmak zorundayız.
     Şehidin babasının Kıbrıs gazisi olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, Alın teriyle evlatlar yetiştirmiş... Ama yaşadığı tablo hepimizi üzen bir tablo. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim görevimiz onun acısını biraz hafifletmek, acısını paylaşmaktır dedi.
     Kılıçdaroğlu, ülkede huzur olmasını istediklerini dile getirirken, Bu coğrafya Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Karacaoğlanların, Yunus Emrelerin coğrafyasıdır. Bu coğrafyada bereket vardır, bu coğrafyada acı vardır ama bu coğrafyada hümanizma vardır, insanlık vardır. Biz bunu yaşatmak, bunu büyütmek, bunu dünyaya yaymak zorundayız. Barışı onun için her yerde her zaman bizim seslendirmemiz lazım şeklinde konuştu.
     Taziye çadırından ayrılırken şehidin annesi Hatice Cana da baş sağlığı dileyerek, Millet sizi seviyor, acılarınızı paylaşıyor diyen Kemal Kılıçdaroğluna, şehidin kız kardeşleri de sarılarak üzüntülerini paylaştı.
    
     -Benim kızım şehit oldu
    
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Gaziantepteki patlamada ölen 12 yaşındaki Sena Büyükkonukun ailesini ziyaret ederek, babası Sait Büyükkonuka baş sağlığı diledi.
     Bu sırada anne Tülay Büyükkonukun, Benim kızım şehit oldu. Bu da şehit babası. Benin kızım ölmedi, şerefsizlerin gücü yetmedi. Benim kızım ölmedi. Vatan sağ olsun diyerek ağlaması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Kılıçdaroğlu, Türk bayrağına sarılarak ağlayan, ölen küçük kızın ablası Büşrayı da teselli etti.
     Bu arada, patlamada ölen Sena Büyükkonukun yakınları, küçük kızın Kadir gecesinde yaptığı duada subay olmak, şehit olmak istediğini belirtti.
     Vatandaşların terör biter mi- sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, terörün Türkiyenin sorunu olduğunu, doğu, batı, kuzey, güney ayırmadığını ve masum vatandaşları hedef aldığını ifade ederek, terörü bitirmek zorunda olunduğunu söyledi.
     Bir vatandaşın, Suriyedeki olaylar yüzünden Türkiyeye sığınan Suriyelilere ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Bizim Suriyede ne işimiz var Allah aşkına yani... diye tepki gösterdi.
     Meclisteki bazı milletvekillerinin PKK ile görüştüğünü, kucaklaşmalarının vatandaşı çok rencide ettiğini belirten bir vatandaş, bunlar hakkında soruşturma yapılıp yapılmadığını sordu.
     Kılıçdaroğlu, Biz Meclisin açılmasını istedik. Ama açılmadı. Demokrasidir, onlar gelmediler, ne yapalım... Meclis açıldığı zaman aynı talebimizi yine söyleyeceğiz dedi.
     Milletvekili dokunulmazlığını eleştiren Kılıçdaroğlu, Ne gerek var dokunulmazlığa- Vatandaşa bir şey yaptığı zaman alıp götürüyorsun da milletvekilinin ne özgürlüğü var, olmaması lazım. Milletvekilinin sadece kürsü dokunulmazlığı olması lazım. Çağdaş demokrasilerde olay budur. Birisi gider terörü desteklerse, bunun dokunulmazlığı olmaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER