CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: Atatürkün Cumhuriyetine hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Yani bir terör örgütünün lideri Cumhuriyete meydan okuyamamalı. Bunlara meydan vermememiz lazım


KARAMAN (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Atatürkün Cumhuriyetine hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Yani bir terör örgütünün lideri Cumhuriyete meydan okuyamamalı. Bunlara meydan vermememiz lazım dedi.
     Bir dizi programa katılmak üzere Karamana gelen İnce, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen İnce, ardından Küçük Sanayi Sitesine geçerek esnafla sohbet etti.
     İnce, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de tornacı olduğunu, çocukluğunda Yalova Sanayisinde çıraklık yaptığını söyledi.
     Konuşmasında Cumhuriyetin ve demokrasinin önemini anlatan İnce, şunları kaydetti:
     1972 yılıydı. Yalovanın Elmalı köyünde 15 tane ineği doyurdum, köye geliyorum. Askerler, polisler köye doğru geliyorlar. Merak ettim, köy meydanına geldim. İsmet İnönü gelmiş... Elini öptüm. Yanında da bir kız çocuğu vardı. Torunuymuş. Cumhurbaşkanlığı yapmış birinin torunu. Ben de çoban çocuğu. Aradan 30 yıl geçti, ben milletvekili oldum. Onun torunu da milletvekili oldu. Bu, Cumhuriyetin sayesinde oldu, demokrasinin sayesinde oldu, çok partili sistemin sayesinde oldu. Bu, İsmet İnönü sayesinde oldu. Yani Cumhuriyet hepimize eşit şartlar sağladı. Bugün kayıkçının oğlu Başbakan, tornacının oğlu Cumhurbaşkanı. Bütün bunlar Cumhuriyetin sayesinde oldu. Bunun kıymetini, değerini bilmemiz lazım. Atatürkün Cumhuriyetine hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Yani bir terör örgütünün lideri Cumhuriyete meydan okuyamamalı. Bunlara meydan vermememiz lazım. Bu coğrafya büyük bir coğrafya. Her şeyimiz var bizim.
     Daha sonra Karaman Belediyesi Yunus Emre Konferans Salonunda partililere hitap eden İnce, ülkenin limanları, bankaları ve sanayi tesislerinin satıldığını söyledi.
     Ülkenin 90 yıllık birikimlerinin tümünün satıldığını ileri süren İnce, yer altındaki madenlerin dahi satıldığını, 43 bin maden ruhsatı verildiğini dile getirdi.
     İnce, 2 hafta önce de yeni bir kanun çıkarıldığını vurgulayarak, Yer altı sularını satıyorlar. Sayacı takacaklar. 7-8 bin lira da sayaç parası vereceksiniz. Yer altındaki suyu size para ile satacaklar. Hazır olun, güneşlenme vergisi de geliyor. Hani o, su ısıtmak için çatılarda sistem var ya, yakında onlara da sayaç takarlarsa hiç şaşırmayın diye konuştu.
    
     -4. yargı paketi-
    
     Kamuoyunda 4. yargı paketi olarak bilinen tasarının, TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsatan İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Kaç gün oldu imzadan çıkalı biliyor musunuz, 13 gün. Herhalde Başbakanlıktan kaplumbağanın üstüne koydular, ona al bunu Meclise götür dediler. Bu 13 günde bu 4. yargı paketi nereye gitti biliyor musunuz, İmralıya. Bu yargı paketine İmralıdaki başkan yardımcısı son şeklini veriyordu. Türkiyeyi teslim ettiler. Ortaklık kurdular. Bu ortaklıktan kurtulmanın yönü önümüzdeki seçimlerdir. Kaderimiz kendi elimizde. Şunu yapmayalım; biz milletimizi severiz ama tatili daha çok severiz. 1 oydan ne olur demeyin. Biz 2004 seçimlerinde Sinopta 1 oyla seçim kaybettik. Şunu diyeceğiz; 1 çivi 1 nalı kurtarır, 1 nal 1 atı kurtarır, 1 at 1 yiğidi kurtarır, 1 yiğit memleketi kurtarır. Bunun için önceden kime oy verdiyseniz verin, CHPye gelin.
     İnce, ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğunun düzenlediği programda öğrencilerle bir araya geldi.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER