CHP İzmirde kara çarşaflı üye tartışması

CHP İzmirde kara çarşaflı üye tartışması -İl Başkanı Engin: CHPyi tercih ettiğini dile getiren yeni bir üyemizin, sırf kıyafetinden dolayı gündeme oturtulması ve partimize zarar verilmeye çalışıldığını görmek bizleri üzmüştür


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, geçen hafta yapılan üye kayıt törenlerinde bir yeni üyenin çarşaf giyinmiş olmasının tartışma nedeni olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek parti olarak kimsenin kıyafetiyle uğraşmadıklarını bildirdi.
     Engin yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgilin İzmir ziyaretleri sırasında, CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından toplu üye kaydı töreni düzenlendiğini anımsattı.
     Törende 700den fazla vatandaşın CHPye üye olduğunu, yeni üyelerin çoğunluğunun başta AK Parti olmak üzere diğer partilerden istifa eden vatandaşlardan oluştuğunu savunan Engin, törende partiye üye olan çarşaflı bir vatandaş üzerinden polemik yapıldığını ifade etti.
     Engin, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Partimize kendi isteği ile gelen ve Atatürkün partisi olduğu için CHPyi tercih ettiğini dile getiren yeni bir üyemizin, sırf kıyafetinden dolayı gündeme oturtulması ve yine bu sebepten partimize zarar verilmeye çalışıldığını görmek bizleri üzmüştür, aynı zamanda endişeye sevk etmiştir. CHP tüm Türkiyenin partisidir, partimize gelmek isteyen, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı tüm vatandaşlarımıza kapımız daima açıktır.
     CHP insanların üzerindeki, başındaki kıyafetle aksesuarla uğraşmaz. Biz insanların takındıkları bu tavrı bir siyasi sembol olarak görüp görmediklerine dikkat ederiz. Kaldı ki, sadece çarşaf giyiyor diye bir kadın vatandaşımızı kapımızdan çevirecek değildik. Tüm kesimleri insanlarımızı ayrım yapmadan değerlendirmeye, kılık kıyafetinden dolayı kimseye öteki muamelesi yapmamaya çağırıyor, İzmirin ve İzmirlinin hoşgörü ve her anlamdaki özgürlüğe verdiği önemi hatırlatıyorum.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber CHP İzmirde kara çarşaflı üye tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER