CHP Kadın Kolları Genel başkanı Dokuzcan:

CHP Kadın Kolları Genel başkanı Dokuzcan: -"Mecliste yaşanan sertliklerin en büyük nedeni, kadın milletvekili sayısının yeterince olmamasıdır"


ÇANKIRI (A.A) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, TBMM Genel Kurulunda yaşanan sertliklerin, kadın milletvekili sayısının azlığından kaynaklandığını söyledi.
     Çankırı İl Başkanlığında partisinin kadın kolları üyeleriyle bir araya gelen Dokuzcan, "7 ayda 7 bölge" çalışması kapsamında Çankırıda bugüne kadar 60 ili gezdiklerini belirtti.
     Dokuzcan, Türkiyede genel anlamda siyaset dilinin sert olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     "Siyasetin dili sert. Erkek dili üzerine şekillenen cinsiyetçi bir dil mevcut. Bu dilde şiddet var, gerilim var. Bence bu dilin bu şekilde kullanılmasında hükümetin genel duruşu etkili. Şu anda mecliste temsilde adalet yok. Erkek egemenliği hakim. Mecliste yaşanan sertliklerin en büyük nedeni kadın milletvekili sayısının yeterince olmamasıdır. Mecliste yaşananlar ortada. Türkiyenin bir sevgi diline ihtiyacı var."
     Dokuzcan, son dönemde kadına yönelik şiddetin arttığına işaret ederek, bu artışta hükümetin kadın politikasının etkili olduğunu savundu.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Kadın Kolları Genel başkanı Dokuzcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER