CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: Yedi Ayda, Yedi Bölgede CHP Kadınları Anadolu Yollarında çalışması ile yerel ve genel seçimlere yönelik kadın politikalarının gelişmesine katkı sunacak bir zemin oluşturacağız (F


TRABZON (A.A) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Yedi Ayda, Yedi Bölgede CHP Kadınları Anadolu Yollarında çalışması ile yerel ve genel seçimlere yönelik kadın politikalarının gelişmesine katkı sunacak bir zemin oluşturacaklarını söyledi.
     Dokuzcan, CHP Trabzon İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Yedi Ayda, Yedi Bölgede CHP Kadınları Anadolu Yollarında programını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun isteği doğrultusunda Karadeniz Bölgesinden başlattıklarını belirterek, Türkiyenin bulunduğu siyasi ortamda, analar ağlamasın diye çıkılan yollarda annelerin, babaların yüreklerinin yanmadığı bir Türkiye özlemiyle ve önümüzdeki seçimlere hazırlık amacıyla başlattığımız programın başlangıcını yaptık dedi.
     CHP örgütünün çalışkan, dinamik ve güçlü bir örgüt olduğunu ifade eden Dokuzcan, CHP kadın örgütü bu çalışmaya başladığında ülkenin ne kadar çok birliğe, bütünlüğe ihtiyacı olduğunun farkındadır ve bu anlamda üzerine düşeni yapmak için de elinden, yüreğinden geleni ortaya koymakta çekinmeyecektir. Anadolu yolları dediğimiz yol bolluk, bereket yolu, barış ve huzur yolu olsun diyoruz. Bunun için de halkla buluşmayı, halkın yanında olmayı ve sorunlarını dile getirmeyi hedefledik diye konuştu.
     Dokuzcan, huzur ve bütünlük için anaların yüreğinin bugünlerde çok farklı yandığını vurgulayarak, Bu ortamda o acıların artık siyasette herhangi bir şekilde, iktidara yönelik malzemeler haline gelmesini de istemiyoruz. Kanın durması, Türkiyede huzurun olması gerekiyor ve herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor dedi.
     Çorumdan başlayan programın Ordu ve Giresun ayağının gerçekleştirildiğini, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhanede çalışmalara devam edeceklerini anlatan Dokuzcan, daha sonra Kars, Ardahan ve Iğdıra hareket edeceklerini, ekim ayı başında Adıyaman bölgesine, sonrasında ise Akdeniz bölgesine geçeceklerini söyledi.
     Dokuzcan, 7 ayda Türkiyenin her yerine kadın elinin değmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, Çalışmanın bitiminden sonra bilgileri ve deneyimleri rapor haline getirerek, Türkiyenin kadın profilini çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışma ile yerel ve genel seçimlere yönelik kadın politikalarının gelişmesine katkı sunacak bir zemin oluşturacağız diye konuştu.
     Kadına yönelik şiddetin her geçen gün artığına dikkati çeken Dokuzcan, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla çalışmamız içinde CHP kadınları olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürkün, yurtta barış, cihanda barış sözünü ülkemizin her sokağında, ilçesinde, beldesinde ve evimizde barış özlemine dair genişletiyoruz ve huzurun yerleşmesi için gerekenin yapılmasını hem kendimiz adına hem de Türkiyeyi yönetemeyenler adına istiyoruz.
     Dokuzcan, bir gazetecinin, Bingölün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırımın cenazesinin Trabzona getirilişinde slogan attığı için şehit yakınlarınca bir kadının dövüldüğünü anımsatması üzerine, şu cevabı verdi:
     Bunlar olmamalı. İnsanların kendilerini karşı düşüncede bile olsa ifade edebileceği ortamlar yaratılmalı. Varsa bir sorun o çözülür, sorun değil. Birisi ters veya yasalara karşı bir şey yapıyorsa, zaten ciddi bir çalışma var. Herkes bir yerlere çok çabuk alınıp işleme, uygulamaya geçilebiliyor. Dolayısıyla burada anlayış muhalefetin sesini kısmaya yönelik her şeye karşı olduğumuzu ifade edebilmektir.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER