CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması

CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması -CHP Ankara Milletvekili Gök: Bu eylem kamu vicdanını çok ama çok büyük ölçüde yaralamıştır -Buradan çok haklı bir istemimizi çok yüksek sesle hepimiz haykırarak bağırmak istiyoruz. H


TUNCELİ (A.A) - CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasının ardından gelişmeleri takip etmek üzere Tunceliye gelen CHP milletvekilleri, basın açıklaması yaptı.
     Tunceli yeraltı çarşısı üzerinde yapılan açıklamaya milletvekilleri Mahmut Tanal, Muharrem Işık, Kamer Genç, Veli Ağbaba, İlhan Cihaner, Müslim Sarı, Levent Gök ile Hüseyin Aygünnün eşi Emine, kızı İdil, oğlu Taylan ve partililer katıldı.
     Gök, burada yaptığı konuşmada, insan hakları, demokrasi, barış ve özgürlük alanında Türkiyede pek çok çalışmaya imza atmış bir arkadaşlarının, bu çalışmalarının tam tersine karşılaştığı üzücü bir durum için CHP milletvekilleri ve vatandaşlarla beraber bir dayanışmayı gerçekleştirmek üzere Tuncelide bulunduklarını söyledi.
     Tuncelide böyle bir açıklamayı yapmış olmaktan üzüntü duyduklarını belirten Gök, Biz Tunceliyi özgürlük, demokrasi, insan hakları alanında Türkiyenin en önde gelen ili olarak her yerde anlatıyoruz. Niçin Tunceli, niçin Hüseyin Aygün, niçin CHP- Türkiyenin en önemli sorununa samimi ve kararlı bir şekilde el atmış, çözüm yolları öneren, bütün partileri bu konuyu konuşmaya davet eden CHPnin çok değerli bir üyesi niçin seçilmiştir bu eylemde- dedi.
     Aygünün kaçırılmasının ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağının çok açık olduğunu belirten Gök, şöyle devam etti:
     Çünkü CHP muhalefette olmasına rağmen bu işin adını koymuş, elini taşın altına koymuş ve tüm partileri bu sorunu tartışmaya davet etmiştir. Tam tersine diyaloga en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda gerçekleştirilen bu eylem, şiddeti daha artırıp toplumu kutuplaştıracaktır. Aynı zamanda fikirleri, duruşuyla barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen, insan hakları savunucusu olan Aygüne yapılmış olan bu eylem, kamu vicdanını çok ama çok büyük ölçüde yaralamıştır.
     Gök, demokrasiye, barışa, özgürlüğe katkı sağlamak üzere milletvekili Aygünün bir an önce serbest bırakılması gerektiğini, Aygünü kaçırma eyleminin, Aygünü oylarıyla seçip TBMMye gönderen Tunceli halkına karşı da çok ciddi bir haksızlık olduğunu dile getirdi.
     Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve toplumsal barış istemlerinin en yüksek sesle dile getirildiği Tuncelide en temel insan hakkına yapılan bu müdahalenin kabul görmeyeceğinin çok açık olduğunu belirten Gök, İnanıyor ve diliyoruz ki Tunceli meydanından yükselen Tunceli halkının ve Türkiyenin dört bir köşesinden, Avrupadan Türkiyeye, Tunceliye Hüseyin Aygünün alıkonulması üzerine akın akın gelen sivil toplumun tüm sesi duyulacak ve yapılan eylemin yanlışlığı bir an önce anlaşılıp sevgili Hüseyin Aygün kardeşimiz bir an önce serbest bırakılacaktır. Bu duygu ve düşünceleri sizlerle paylaşmak için buradayız.
    
     -CHP milletvekillerini Tuncelililer bağrına bastı-
    
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun sevgi ve saygılarını ileten Gök, şöyle devam etti:
     Bizler burada yalnız değiliz. CHP milletvekillerini Tuncelililer bağrına bastı. Sabahtan bu yana görüştüğümüz yüzlerce Tuncelililer bizleri gerçekten yüreklerinin sıcaklığını hissettirerek konuk ettiler.
     Herkes aramızda. Herkes insan hakları savunucusu, demokrasiden yana, antidemokratik uygulamalara karşı Türkiyenin neresinde olsun Hüseyin Aygüne karşı yapılan bu muamelenin haksızlığına karşı sesini yükseltmek için burada. Yapılan yanlıştır, yapılan yanlış işten derhal dönülmelidir. Sevgili Hüseyin Aygün seni tüm CHP, tüm Tuncelililer ve tüm insan hakları savunucuları, demokratlar, aydınlar, yurtseverler bağrına basıyor. Seni aramızda, derhal yanımızda görmek istiyoruz. Ve buradan çok haklı bir istemimizi çok yüksek sesle hepimiz haykırarak bağırmak istiyoruz. Hüseyin Aygüne özgürlük diyoruz.
     Açıklamanın ardından gazetecilerin yöneldiği Hüseyin Aygünün kızı İdil, babasını çok istediğini söyledi. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan İdil, daha fazla konuşamayarak annesine sarıldı.
     Katılımcılar daha sonra sessizce meydandan ayrıldı.
     Öte yandan Hüseyin Aygünün il merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir iş hanındaki bürosunun penceresine üzerinde Aygünün fotoğrafı bulunan Dersimin sesi Hüseyin Aygün serbest bırakılsın yazlı pankart asıldığı görüldü.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı - Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER