CHP Milletvekili Yalçınkaya:

CHP Milletvekili Yalçınkaya: -TTK yetkilileri, taahhütlerini yerine getirmeyen HEMA Endüstri A.Ş ile aralarında yaptıkları sözleşmeyi biran önce feshetmelidir


BARTIN (A.A) - CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, TTK Genel Müdürlüğünün, HEMA Endüstri A.Ş ile imzaladığı sözleşmeyi feshetmesi gerektiğini bildirdi.
     Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasra ilçesinde kömür üretimi ve termik santral kurmayı planlayan HEMAya verilen 9 ay 16 günlük 3. ek sürenin sona ermesinden bir gün sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bilgi edinme başvuru dilekçesi yazdığını belirtti.
     HEMAnın, 4. kez ek süre talep edip etmediğini sorduğu dilekçesine karşılık, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnanın imzasıyla cevabi yazı gönderildiğini ifade eden Yalçınkaya, şunları kaydetti:
     Firma, 2009da 555 bin ton, 2010da 2 milyon 500 bin ton, 2011 ve 2012 yıllarında 2.7 milyon ton üretim yapacağını taahhüt etmiş, bugüne kadar 1 kilogram kömür çıkaramamıştır. Firmaya daha önce verilen ek süreler, sözleşmeye, şartnameye ve ihale şartlarına aykırıdır. Redevans karşılığı işletmeye verilen Amasra-B sahası ile ilgili olarak, firmanın dördüncü kez hazırlık süresinin uzatımı talebinin kabul edilmeyerek redevans tahakkuklarının yapılması ve bedellerinin tahsis edilmesi kararı doğru bir karardır. Firmanın niyeti kömür çıkarmak değil, zaman kazanıp, termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini tamamlayıp, santral kurma iznini alma peşindedir. TTK yetkilileri, taahhütlerini yerine getirmeyen HEMA Endüstri A.Ş ile aralarında yaptıkları sözleşmeyi biran önce feshetmelidir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Yalçınkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER