CHP Sakarya İl Başkanı Keleş:

CHP Sakarya İl Başkanı Keleş: -Şehrin planlamasını yaparken, 50 yıllık, 100 yıllık planlamalar yapalım


SAKARYA (A.A) - CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, şehrin uzun vadede planlanması gerektiğini söyledi.
     Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bayraktar ve Söğütlü Ziraat Odası Başkanı Recep Özlü, Keleşi ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Keleş, Söğütlü ilçesinde yapılması planlanan Doğalgaz Elektrik Çevrim Santralinin büyük bir alanı etkileyeceğini anlattı.
     Keleş, bu anlamda şehrin iyi planlanması gerektiğine işaret ederek, Sakaryanın planlaması Ankaradaki bir firmaya yaptırılmasın. Türkiyede büyük üniversiteler, şehir planlamacıları, inşaat mühendisleri, mimarlar var. Bunları belediye bünyesine alın ve şehrin planlamasını yaparken, 50 yıllık 100 yıllık planlamalar yapalım. 50-100 yıl bu işlerle uğraşmayalım dedi,
     Kişiye özel planlamalar yapıldığını savunan Keleş, şunları söyledi:
     İsteyen istediği yere bir şey kurdurabiliyor. Bu nasıl oluyor da ekonomik güç meselesi haline geliyor. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerek diğer belediyeler ekonomiye yenik düşüyor. Sırma Su fabrikasının bulunduğu yer, Sapanca Mahmudiye Köyünün alt mahallesi. Sırma Su fabrikasının olduğu yerlerde 5 binlik planlar yapılırken ticari alan ilan ettiler. Yolu organize ettiler. Önce İçişleri Bakanlığına dosya gitti müfettişler geldi. İçişleri Bakanlığı Büyükşehir Belediye Başkanını suçlu buldu fakat dosyayı mahkemeye vermedi.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Sakarya İl Başkanı Keleş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER