Çiçeklerini de park malzemelerini de kendileri

Çiçeklerini de park malzemelerini de kendileri üretiyor -Burdur Belediyesi kentin ihtiyacı olan çiçek, fidan ve park malzemelerini 17 dönümlük alanda kurduğu tesiste kendisi üretiyor -Belediye Başkanı Akkaya: -Çiçek ve ekipman


BURDUR (A.A) - Burdur Belediyesi kentin ihtiyacı olan çiçek, fidan ve park malzemelerini 17 dönümlük alanda kurduğu tesiste kendisi üretiyor.
     Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Atatürk Mahallesinde 17 dönümlük alana kurulu Park Bahçeler Müdürlüğü tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, tesiste bulunan seralarda mevsimlik çiçek, süs bitkisi ve fidan üretildiğini, kaynak, marangoz ve çeşitli atölyelerde ise park malzemeleri yapıldığını söyledi.
     Üretilen çiçeklerin ve süs bitkilerinin kavşaklara, refüjlere ve önemli noktalara dikildiğini, park malzemelerinin ise kentteki park ve bahçelere yerleştirildiğini anlatan Akkaya, Üretim devam ediyor. Bahar aylarının gelmesiyle üretilen çiçek ve park malzemelerinin dikim ve yerleştirme işleri başlayacak. Çiçek ve ekipmanlarımızı kendimiz ürettiğimiz için belediyeye ekonomik katkı da sağlıyoruz dedi.
     Tesisin ahşap atölyesinde parkların pergolaları, oyun evleri, piknik masaları, oturma bankları, çöp kovaları ve ahşap saksıları da yapılıyor.
     Sera ve bahçelerde ise hercai menekşe, aslanağzı, petunya, kadife, ateş çiçeği, süs lahanası, lale soğanı, kirli hanım çiçeği, sardunya, kasımpatı, pervane çiçeği gibi mevsimlik çiçekler, gül, fıstık çamı, Lübnan sediri, Amerikan sarmaşığı, hanımeli, boylu ateş dikeni, bodur ateş dikeni, boylu kadın tuzluğu, bodur kadın tuzluğu, kaya sarmaşığı, lavanta, akasya, gaura, boylu alacalı taflan, boylu taflan, bodur alacalı taflan, bodur taflan, mandevilla, meleklerin borusu, Kaliforniya güneşi, zakkum, piramit kara servi gibi süs bitkisi ve ağaç üretimi yapılıyor.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çiçeklerini de park malzemelerini de kendileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER