Çiftlikköy Belediyesinde toplu sözleşme

Çiftlikköy Belediyesinde toplu sözleşme -Belediyede çalışan 65 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı


YALOVA (A.A) - Çiftlikköy Belediyesi ile DİSKe bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.
     Belediyede görev yapan 65 işçinin bağlı olduğu Genel İş Sendikası ile Çiftlikköy Belediyesi arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonucu işçilerin maaşlarında artış ve çeşitli sosyal iyileştirme koşullarını içeren toplu sözleşmenin imzalanması amacıyla tören yapıldı.
     Belediye Başkanı Metin Dağ, törende, görüşmelerin, işçilerin lehine sonuçlandığını söyledi.
     Sendikanın Bursa Şube Başkanı Selahattin Atakın, her zaman olduğu gibi işçinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini ve ona teşekkür ettiğini belirten Dağ, şöyle konuştu:
     Belediyemiz imkanları ölçüsünde işçiler lehine her türlü fedakarlığı yaptık. İşçilerimizin maaşında hatırı sayılır bir oranda iyileştirme yaptık. Bunun yanında birçok sosyal koşulda da desteğimizi artırdık. Her zaman işçilerimizin bizim için önemli olduklarını söylüyorum. Çiftlikköy Belediyesi, bölgesinde örnek alınan bir belediye ise bunda işçilerimizin de çalışmaları çok etkili. Diliyorum ki ilerleyen yıllarda imkanlarımız daha da fazlalaşır ve işçilerimize çok daha güzel şartlar sunarız. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum.
     Daha sonra, Dağ ve Atak tarafından sözleşme imza altına alındı.
     Sözleşmeye göre, işçilere 1 Ocak 2013ten başlamak üzere ilk yıl yüzde 15, ikinci yıl ise yüzde 18 oranında zam yapılması karara bağlandı. Bunun yanında kira ve giyim yardımı gibi ödeme kalemlerde de güncelleme yapıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çiftlikköy Belediyesinde toplu sözleşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER