Cilvegözü umudun kapısı oldu

Cilvegözü umudun kapısı oldu -Suriyedeki olaylar nedeniyle Türk vatandaşların çıkışına izin verilmeyen Cilvegözü Sınır Kapısından, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye geçmeye çalışan Suriyelilerin yoğunluğu yaşanıyor


HATAY (A.A) - Cem Genco - Hatayın Reyhanlı ilçesinde bulunan Türkiyenin Ortadoğuya açılan kapısı konumundaki Cilvegözü Sınır Kapısında, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye geçmeye çalışan Suriye vatandaşlarının yoğunluğu yaşanıyor.
     AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, son dönemde Suriyede şiddetlenen çatışmaların etkisiyle Türkiyeye girişler arttı. Can güvenliği nedeniyle Türk vatandaşları ve araçlarının çıkışına izin verilmeyen Cilvegözü Sınır Kapısından günde ortalama 800 Suriyeli Türkiyeye giriş yapıyor.
     Suriyenin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köy ve kasabalardan gelen Suriye vatandaşları, sınır kapısından pasaportla işlem yaptırdıktan sonra Türkiyeye giriyor. Yetkililer, Cilvegözü Sınır Kapısından günde ortalama 800 Suriyelinin Türkiyeye geldiğini, 600 civarında Suriyelinin de yanlarına yaşamsal gıda maddesi alarak çıkış yaptığını bildirdi.
     Kapıdan günlük 350 civarında Suriye plakalı araç da giriş yapıyor.
     Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Türk araçların ve yolcuların çıkışına izin verilmeyen kapıda Suriyeli yoğunluğu yaşandığını söyledi.
     Şanverdi, kapının kapanmasının ardından büyük bir sessizliğin hakim olduğu ve adeta hayalet kapıya dönen Cilvegözünde şu anda tampon bölgeye insani yardım götüren araçlarla Suriyeden Türkiyeye ihtiyaçlarını almak için gelenlerin bir hareketlilik oluşturduğunu kaydetti.
     Nakliye sektörü açısından kapının kapanmasıyla büyük sıkıntı yaşandığını vurgulayan Şanverdi, şunları kaydetti:
     Bu olumsuzluktan ilçe merkezimizdeki esnaflarımız da nasibini aldı. Birçok esnaf iş yapamaz hale gelmişti. Ancak son günlerde kapıdaki canlılık ilçedeki esnafımıza da yaradı. Hemen her gün çok sayıda Suriye vatandaşı sınır kapımızdan pasaportla geçiş yapıyor. Ülkesindeki olaylardan kaçan birçok Suriyeli Hataydaki akrabalarının yanına gelip kalıyor. Bazı Suriyeliler de gerekli ihtiyaçlarını alıp tekrar ülkelerine dönüyor.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Cilvegözü umudun kapısı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER