Çin Devlet Bankası heyetinden TOSYÖVe ziyaret

Çin Devlet Bankası heyetinden TOSYÖVe ziyaret -TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı Beşer: Çinli heyet, Fujen eyaletindeki mermer ithal eden iş adamlarını, Afyonlu üreticilerle bir araya getirmek için girişimler başlat


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer, Çin Devlet Bankası heyetinin, mermer ithal eden Çinli iş adamları ile Afyonkarahisarlı üreticileri bir araya getirmek için girişimler başlatacağını bildirdiklerini söyledi.
     Başer, yaptığı açıklamada, Çin Devlet Bankası Baştemsilci Yardımcısı Wanhana Cal, Kurumsal İletişim Müdürü Zheng Nan ve Halkla İlişkiler Müdürü Xintaa Chenin, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Afyonkarahisara geldiğini ve kendilerini ziyaret ettiğini bildirdi.
     Ziyarette, eylül ayında Çine düzenlenecek ticaret gezisiyle ilgili görüşmelerde bulunduklarını, iki ülke iş hacminin geliştirilmesi konusunu görüştüklerini ifade eden Beşer, şöyle konuştu:
     Mermer, lokum, zeytinyağı ve diğer gıda ürünlerinin Çine ihracatı konusundaki düşüncelerimizi heyete aktardık. Baştemsilci Yardımcısı Wanhana Cal, konuya ilgi göstererek, Fujen eyaletinin dünyada en çok mermer ihracatı yapan yerleşim yeri olduğunu söyledi. Çinli heyet, Fujen eyaletindeki mermer ithal eden iş adamlarını, Afyonlu üreticilerle bir araya getirmek için girişimler başlatacaklarını bildirdi. Kısa süre içerisinde Afyonkarahisarlı iş adamlarımızın Çine açılacaklar.
     Beşer, ziyaretin ardından mermer fabrikaları ve ocaklarını gezen Çinli heyetin, Afyonkarahisardan ayrıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Çin Devlet Bankası heyetinden TOSYÖVe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER