Çinli maden firmasından Malatya TSOya ziyaret

Çinli maden firmasından Malatya TSOya ziyaret


MALATYA (A.A) - Malatyanın Arguvan ilçesinde bakır çıkarma çalışması yapan Çinli Cenhan Madencilik şirketinin sahibi Jiang Han, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoçu ziyaret etti.
     Erkoç, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Çinli firmanın Arguvanın Yeniköy mevkisinde, 30 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını belirterek, firmanın burada bakır çıkarmak için sondaj çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.
     Yabancı yatırımcıları Malatyada görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Erkoç, oda olarak firmaya her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
     Jiang Han da bir yıldır ilçede sondaj çalışmasını sürdürdüklerini kaydetti. Bu süreçte Kaymakamlıktan ve diğer bütün kamu kurum ve kuruluşlarından destek gördüklerini belirten Han, "Malatya halkı bizi yabancı olarak görmedi. O yüzden kendimi rahat hissettim. Biz de Türkiyenin kurallarına son derece ayak uyduruyoruz. Kültürünü öğrenmeye çalışıyoruz. Geçen sene Kurban Bayramını ve Ramazan Bayramını geçirdik. Buradaki cami ve mescitleri gördük. Türk kültürünü yavaş yavaş sevmeye başladık" diye konuştu.
     Arguvanda çıkaracakları bakırı Çine götürüp satacaklarını aktaran Han, "Çevreye zarar vermemek için işlemeyi Yeniköyde yapmak istemiyoruz" dedi.
     Çıkarılan bakırın kablo üretiminde kullanılacağını kaydeden Han, "Belki Avrupa ülkelerine de ihraç edebileceğiz. Başka ülkelerdeki tesisler bizimle çalışmak isterse direkt oraya götürüp orada da zenginleştirebiliriz" ifadelerini kullandı. Jiang Han, şu anda 50 kişinin istihdam edildiği Arguvandaki tesiste 2 yıl sonra 300 kişinin çalışacağını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Çinli maden firmasından Malatya TSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER