Cizrede 17 SSPE hastasına tekerlekli sandalye

Cizrede 17 SSPE hastasına tekerlekli sandalye dağıtıldı -Kaymakam Koca: "Maalesef bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığımız için çoğu kardeşimizin yatağa mahkum kaldığını görüyoruz"


ŞIRNAK (A.A) - Cizrede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı Şırnak Valiliğinin desteklediği "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında 17 SSPE (kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı) hastasına tekerlekli sandalye dağıtıldı.
     Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde düzenlenen törene, Kaymakam Şenol Koca, Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreteri Hakan Tokur, Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Ergel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, SSPE Dernek Başkanı Nazım Yıldız, hasta ve hasta yakınları katıldı.
     Hastalarla yakından ilgilenen Kaymakam Koca, hasta yakınlarının sorunlarını dinledi.
     Koca, ilçede bir ilki gerçekleştirdiklerini, farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, SSPE hastalığı ile ilgili ülkemizde yanlış bilinen noktalara dikkat çekilmesi gerektiğini ifade etti. SSPE hastalığının normalde kontrol edilebilecek bir hastalık olduğunu vurgulayan Koca, "Maalesef bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığımız için çoğu kardeşimizin yatağa mahkum kaldığını görüyoruz" dedi.
     SSPE hastası olan kardeşini getirip götürmekte çok zorluk çektiğini belirten Berivan Duran, tekerlekli sandalye için teşekkür etti.
     Daha sonra hastalara tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dağıtımdan sonra ambulansla hastaneye getirilen SSPE hastaları, tekrar ambulansla evlerine götürüldü.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Cizrede 17 SSPE hastasına tekerlekli sandalye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER