Çobanlar Belediye Başkanı Alaka:

Çobanlar Belediye Başkanı Alaka: -İlçe son 9 yılda gerek merkezi hükümet gerekse İl Özel İdaresi nezdinde büyük yatırımlar aldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, ilçenin son 9 yılda gerek merkezi hükümet gerekse İl Özel İdaresi nezdinde büyük yatırımlar aldığını söyledi.
     Alaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin altyapı hizmetlerinden eğitim ve sağlığa kadar pek çok alanda yatırıma kavuştuğunu kaydetti.
     İlçeye DSİ tarafından 2003 yılından bu yana 681 bin lira yatırım yapıldığını ifade eden Alaka, şöyle konuştu:
     İlçe son 9 yılda gerek merkezi hükümet gerekse İl Özel İdaresi nezdinde büyük yatırımlar aldı. Tarım ve hayvancılıkta temel gereksinimlerden olan su ihtiyacının karşılanması için pek çok göletin planlanmakta olduğunu ve örneğin Seyitler Baraj Sulaması tamamlandığında Çobanlarda 24 bin 650 dekar arazi sulanabilecektir. 300 dekarın sulanmasını sağlayan Göynük Göleti ve su ölçümü devam eden Kale Göleti ile de daha fazla tarım arazisi suya kavuşacaktır. Çobanların adının her geçen gün daha fazla bir biçimde modern tarımla anılıyor. 2009 yılında ilçemizde kurulan 50 bin metrekarelik teknolojik serada üretilen tarımsal ürünlerin tamamı yurt dışına ihraç edilmekte. Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun büyük destekleri ile sadece 2012 yılında 800 dekar alanda toplam 90 bin fidan toprakla kavuştu. Yine 2010 ile 2011 yıllarında Çobanlarda sözleşmeli fidan üretimi kapsamında 240 bin fidan üretimi gerçekleştirilmiştir.
     Alaka, termal seracılık konusunda ilçenin giderek bir cazibe merkezi olduğunu ve konuyla ilgili müspet gelişmelerin yaşanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Çobanlar Belediye Başkanı Alaka: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER