Çocuk Vakfı Başkanı Şirine fahri doktora

Çocuk Vakfı Başkanı Şirine fahri doktora unvanı verildi -Kırklareli Üniversitesi, çocuk edebiyatı kültürüne katkılarından dolayı, Mustafa Ruhi Şirine fahri doktora verdi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesi, çocuk edebiyatına verdiği katkılardan dolayı Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirine fahri doktora verdi.
     Şirin, Kırklareli Üniversitesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Anayasa ve Çocuk konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
     Türkiyede çocuklara yönelik bir anayasa düzenlenmesi gerektiğini anlatan Şirin, anayasa hazırlanma sürecinde çocukların da görüşlerinin alınması gerektiğini belirtti.
     Türkiyede yetişkinler çocukları dinlemeye hazır değil diyen Şirin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Şu anki Anayasa çocuğa yönelik çok sınırlı bir bakış açısı yansıtmaktadır. Çocuğa özgü hakların bütünüyle yer alacağı bir Anayasa mümkündür. Çocukların anayasada yer alması için hiçbir şey yapılmadı. Anayasada yer alacak maddelerin çocuk diline uyarlanarak, çocukların görüşüne sunulması gerekir. Çocuğun görüşünü almak çok önemlidir. Çocukları tanımak yetmez onları anlamamız gerekir. Çocuğa özgü, haklarına vurgu yapabilecek, çok kısa bir Anayasa hazırlanmasını istiyoruz.
     Türkiyede yetişkinlerin çocukların adına karar verdiğini, bunun çok yanlış olduğunu anlatan Şirin, yetişkinlere de çocuk haklarının öğretilmesi gerektiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Şirine fahri doktora diplomasını verdi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Çocuk Vakfı Başkanı Şirine fahri doktora Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER