Çocuk yaşta evlendirildi, çocuklarıyla ortada kaldı

Çocuk yaşta evlendirildi, çocuklarıyla ortada kaldı -Orduda 13 yaşındayken okuldan alınarak başlık parası karşılığında evlendirilen ve 16sında anne olan acılı kadın, şiddet gördüğü eşinin evi terk etmesiyle 3 çocuğuyla hayata tutunm


KOCAELİ (A.A) - Metin Girgin - Orduda 13 yaşındayken okuldan alınarak başlık parası karşılığında evlendirilen ve 16sında anne olan Hatice Yılmaz, şiddet gördüğü eşinin de evi terk etmesiyle 3 çocuğuyla Kocaelide kaldığı derme çatma evde, komşularının yardımıyla hayatta kalma mücadelesi veriyor.
     Orduda ortaokulda okurken ailesi tarafından okuldan alınarak, yaşı 3 yıl büyütüldükten sonra hiç tanımadığı 40 yaşındaki birisiyle evlendirilen 3 çocuk annesi Hatice Yılmazın hikayesi yürekleri burkuyor.
     Derince ilçesinde derme çatma bir evde çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışan acılı anne, komşuları ve zaman zaman gıda ve giyecek yardımında bulunan Ayışığı Derneğinin yardımıyla günlük ihtiyaçlarını bir kısmını karşılayabiliyor.
     Korgan ilçesinde iki eşli babası ve 9 kardeşiyle yaşarken babasının kendisini başlık parası karşılığında zorla evlendirildiğini anlatan Hatice Yılmaz, evlendikten sonra 16 yaşında ilk çocuğunu dünyaya getirdiğini söyledi.
     Yılmaz, bir ay içinde söz, nişan ve düğün yapılarak evlendirildiğini, evlilikleri boyunca kocası ve kayınpederi tarafından sürekli şiddete maruz kaldığını öne sürerek, Bir süre sonra eşimle anlaşamadım, ailemin yanına geldim. 15 gün kaldıktan sonra, ailem beni 300 lira karşılığına geri gönderdi. Eşimle Niksara taşındık dedi.
     Daha sonra Kocaeliye taşınmak zorunda kaldıklarını dile getiren Hatice Yılmaz, eşinin çalıştığı iş yerinden çıkartıldıktan sonra kendilerini terk etiğini vurguladı.
     Yılmaz, evliliklerinden 5 ve 3 yaşında iki erkek ile 11 aylık kız çocuklarının olduğunu, sürekli şiddetine maruz kaldığı eşinden boşanmak için mahkemeye başvurduğunu da anlattı.
     Anne ve babasının kendisini hiç arayıp sormadığını aktaran Hatice Yılmaz, Ben annemi aradım, Başının çaresine bak, bizim derdimiz bize yetiyor dedi. Ondan sonra da kendisini bir daha aramadım ifadesini kullandı.
    
     -Hayatta beklentim ve amacım çocuklarımı büyütmek-
    
     Çocuklarının bakımını komşularının yardımıyla yaptığını, yaşları küçük olan çocuklarına bakacak kimsenin olmaması nedeniyle de çalışamadığını anlatan acılı kadın, iki çocuğunda Göz kayması rahatsızlığının bulunduğunu kaydetti.
     Devletten çocukları için aylık 600 lira yardım aldığını ancak bu paranın 325 lirasını kiraya vermek zorunda olduğuna dikkati çeken Hatice Yılmaz, evi geçindirmek ve çocuklarının bakımını yapmak konusunda para bulamadığını bildirdi.
     Hatice Yılmaz, eşyalarının komşuları tarafından alındığını belirterek, şöyle devam etti:
     Mutfakta eşyam yok. Hayatta beklentim ve amacım çocuklarımı büyütmek. Başka da bir gayem yok. Çocuklarımı okutmak istiyorum. Benim çektiğim pisliği ve eziyeti kimse çekmesin istiyorum. Ben küçük yaşta evlendim, küçük yaşta anne oldum. Ama çocuklarımı asla ihmal etmedim, onları bırakmadım. Allaha çok şükür, şu an çocuklarım yanımda. Önemli olan çocuklarım
     Acılı kadın, anne ve babasına da şu mesajı gönderdi:
     Doğurmak önemli değil, bakmak, onların eğitimi önemli. Kedi köpekte doğuruyor. Ama onlar bile yavrularını kanatlarının altına alıp bakıyorlar. Annem ve babam onu yapamadı. Bana bir tas çorbayı fazla gördüler. Küçük yaşta evlendirdiler. Onlara başka hiçbir sözüm yok
    
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Çocuk yaşta evlendirildi, çocuklarıyla ortada kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER