Çocuklara özel renkte Kuran

Çocuklara özel renkte Kuran-ı Kerim basıyorlar -Ispartada 162 çeşit Kuran-ı Kerimin basıldığı tesiste, okunması sevdirmek için kapağı ve sayfaları kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi renkte Kuran-ı Kerim yapılıyor


ISPARTA (A.A) - Murat Yolcu - Ispartada 162 çeşit Kuran-ı Kerimin basıldığı tesiste, okunması sevdirmek için kapağı ve sayfaları kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi renkte Kuran-ı Kerim yapılıyor.
     Tesis Müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2004 yılında 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçen tesiste 162 çeşit Kuran-ı Kerim basıldığını söyledi.
     6 renkte günde yaklaşık 20 bin adet üretilen Kuran-ı Kerimi dünyanın birçok ülkesine gönderdiklerini ifade eden Yıldız, amaçlarının Kuran-ı Kerimi sevdirmek ve daha fazla okunmasını sağlamak olduğunu kaydetti.
     Bu amaçla çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldız, 5 kişilik ekibin 10 yıl süren çalışmasının ardından Kuran-ı Kerimin daha rahat okunmasını sağlayacak yazım şeklini oluşturduklarını kaydetti.
    
     -Kız çocuklarına pembe, erkek çocuklarına mavi Kuran-ı Kerim-
    
     Kuran-ı Kerimin okunmasını yaygınlaştırmak için fikir üretmeye devam ettiklerini anlatan Yıldız, Çocuklara Kuran-ı Kerimi nasıl sevdiririz diye düşündük. Kız çocuklar, fıtratı gereği pembe ve ona yakın renklere ilgi duyar. Bu nedenle sayfaları ve kapağı pembe renkli Kuran-ı Kerim üretmeye karar verdik. Bunu yaparken erkek çocukları için de mavi rengi tercih ettik diye konuştu.
     Türkiyede ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını vurgulayan Yıldız, Bu daha önce düşünülmemiş bir şeydi. Çok rağbet gördü. İnşallah görmeye de devam edecek. Pembe kapaklı Kuran-ı Kerimi ilk piyasaya çıkardığımızda bu fikrin çok sayıda taklidi çıktı. Bu da çok rağbet gördüğünün delilidir dedi.
     Bu kadar olumlu tepkiyle karşılaşacaklarını tahmin etmediklerini dile getiren Yıldız, Kitapçılar çok memnun oldu. İlk örneğini geçen yıl Ramazan ayında piyasaya sunduk. Ardından Dini Yayınlar Fuarında sergilendi. Kız çocukların evlerinde Kuran-ı Kerim olduğu halde illa pembe renkli Kuran-ı Kerim istemelerine şahit oldum. Bu, benim de çok hoşuma gitti diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuklara özel renkte Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER