ÇOGEM başarılı öğrencileri kampa aldı

ÇOGEM başarılı öğrencileri kampa aldı


VAN (A.A) - Van Gölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen başarılı öğrencilere kamp düzenledi.
     Belirlenen öğrencileri 6 gün boyunca yatılı olarak misafir eden ÇOGEM, öğrencilerin ders çalışma ve kitap okuma çalışmalarının yanı sıra, halı saha maçları, kayak, tarihi mekan ve müze ziyareti gibi etkinliklerle güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.
     Van merkezden 50 ve 6 ilçeden 62 öğrencinin katıldığı kampta öğrencilerin unutulmaz bir tatil yaşamasını istediklerini belirten ÇOGEM Müdür vekili Tarık Mataracı, öğrencilerin arkadaşlık ve kardeşlik duygularını geliştirmek amacında olduklarını aktardı.
     Düzenledikleri etkinlikler ile yarıyıl tatiline giren öğrencilerin hem okul streslerini atmalarını hem de sosyal bir deneyim kazanmalarını istediklerini ifade eden Mataracı, şöyle konuştu:
     Burada normalde gündüzlü eğitim veriliyor. Merkezden servislerle buraya getirilen öğrencilerimiz el işi, el sanatları gibi değişik etkinliklere katılıyor. Bunun yanı sıra 6 günlük yatılı kamp şeklinde bir programımız oldu. İlk olarak çevre illerden gelen öğrencilerimizi ağırladık. 6 ilçemizden toplam 62 öğrencimiz yatılı olarak burada kaldı. Öğrencilerimize yönelik değişik aktivitelerimiz oldu. Öğretmenlerimiz nezaretinde kitap okuyan öğrencilerimiz, bunun yanında spor yapma ve tarihi yerleri gezme fırsatı buldu. En önemlisi öğrencilerimiz burada farklı ilçelerden gelen öğrencilerle kaynaşıp, güzel bir kardeşlik ortamı yakaladı.
     ÇOGEMde rutin olarak merkeze gelen taşımalı öğrencilerle birlikte yaklaşık 200 kişinin etkinliklere katıldığını aktaran Mataracı, öğrencilere 6 günde 12 ayrı seminer verdiklerini kaydetti.
     Öğrenciler de kamp sayesinde yeni arkadaşlıklar edindiklerini ve daha önce görmedikleri birçok tarihi yeri gezdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber ÇOGEM başarılı öğrencileri kampa aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER