ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Üniversite yönetimi Biga Belediyesi ve Biga Müftülüğünü ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve beraberindeki heyet Biga Belediyesi ile Biga Müftülüğünü ziyaret etti.
     Prof. Dr. Laçiner ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Said Eren, Genel Sekreter Mustafa Yollu ile Yapı İşleri Daire Başkanı Güven Ünal, ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile bir araya geldi.
     Belediye Başkanı Özkan, ÇOMÜ Senatosunun ilçeye 3 fakülte kurulması yönünde aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Biz de elimizi taşın altına koyarak elimizden geleni yapacağız. Öğrenci ve öğretim elemanlarımız için sosyal alanlar oluşturuyoruz. Vakit geçirebilecekleri mekanlar hazırlıyoruz dedi.
     Rektör Laçiner ise Bigadaki yerleşkeyi canlandırmaya, yerleşkenin gerektirdiği altyapıya kavuşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, Belediyemizin desteğiyle inşa edilen modern kütüphane bunun temel taşını oluşturuyor. Yerleşkede ciddi iyileştirmelere gidildi. Yollar düzeldi, binaların ısı, ses izolasyonları tamamlandı, ışıklandırmalarla yerleşke cıvıl cıvıl ve daha güvenli oldu diye konuştu.
     Laçiner ve beraberindeki daha sonra Biga Müftüsü Eyüp Baldemiri ziyaret edip, iki kurum arasındaki olası işbirliğini görüştü.
    
     -ÇOMÜ Öğretim Üyesi Akkuş Sakaue Japonya yolcusu-
    
     ÇOMÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Akkuş Sakaue, Türkiyeyi ve üniversiteyi Japonyada temsil edecek.
     Akkuş Sakaue ilk olarak Nagoya Üniversitesinde düzenlenecek International Conference on Japanese Language Education adlı konferansa katılıp, daha sonra aynı üniversitede gerçekleştirilecek olan 5th International Conference on Computer Assisted for Teaching & Learning Japanese adlı konferansta sözlü bildiri sunacak.
     Yrd. Doç. Dr. Akkuş Sakuenin Japonya ziyareti 9 gün sürecek.
    
     -İngilizce EğlenSEM kursu-
    
     ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) bünyesinde İngilizce okutmanları Çiğdem ve Kürşat Cesur tarafından yürütülen İngilizce EğlenSEM yaz dönemi kursunun ikinci kuru 24 Temmuzda başlayacak.
     Kayıtları Eğitim Fakültesinde devam eden kursa 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıfı bitiren öğrenciler katılabilecek.
    
     -Rektör Laçiner yeni bina alanlarını inceledi-
    
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve beraberindeki heyet, Terzioğlu Yerleşkesinde yapılması planlanan yeni binalara ait inşaat alanlarında inceleme yaptı.
     İnşaatına başlanacak olan Bilgi İşlem binası 4 kat üzerine toplam 6 bin metrekare alana sahip olacak ve 2013 yılında tamamlanacak.
     Rektör Laçiner ve beraberindekiler, daha sonra aynı yerleşkede kurulacak Hazırlık Okulları binasının arazisini de inceledi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER