ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Rektör Laçiner, BESYO inşaatında inceleme yaptı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) inşaatında inceleme yaptı.
     Laçiner, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Hüseyin Bayoğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Güven Ünal ve ilgili personelin katıldığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, bir kaç ay sonra ÇOMÜnün dört dörtlük bir spor salonuna kavuşacağını söyledi.
     İnşaatın spor salonu ve eğitim binası olarak iki kısımdan oluştuğunu belirten Laçiner, derslik alanının 5000 metrekareyi bulduğunu, spor salonu inşaatının ise 3000 metrekareyi geçtiğini bildirdi.
    
     -ÇOMÜ Kütüphanesi bağış-
    
     ÇOMÜ Kütüphanesine kitap bağışları sürüyor.
     Kitap sayısını 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 300 artıran, üye olduğu veritabanları ve elektronik kaynaklarla bilgiye erişimde çağın tüm gerekliliklerini yakalayıp, İstanbul dışında Marmara Bölgesinin en büyük kütüphanesi haline gelen ÇOMÜ Kütüphanesine, Ağrı Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hakkari Valiliği, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yozgat Belediyesi kitap hediye etti.
    
     -ÇOMÜ Engelli Koordinasyon Biriminin ziyareti-
    
     ÇOMÜ Engelli Koordinasyon Biriminin gönüllü Öğrencileri Araştırma ve Uygulama Hastanesini ziyaret etti.
     Birimin koordinasyon kurulu başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Gökmen ile gönüllü öğrenciler, hastanenin çocuk bölümünde yatan hastalarla görüştü. Ziyarette çocuklara masal kitapları, hasta yakınlarına da karanfil hediye edildi.
     Yetişkin hastaları da odalarında ziyaret eden gönüllü öğrenciler, iyi yıl dileklerini sundu.
    
     -FEF ile Çanakkale Fen Lisesi arasında işbirliği-
    
     Çanakkale Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Yasemin Göçeri, Biyoloji Öğretmeni Sunay Altan ile 12. sınıf öğrencileri, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Biyoloji Bölümü laboratuvarlarını gezdi.
     Öğrenci ve öğretmenlere, FEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, dekan yardımcıları Doç. Dr. Muhammet Erat, Doç. Dr. Yusuf Dilgin ve Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz eşlik etti.
     Sunay Altan, biyoloji bölümüyle işbirliği yapmak ve TÜBİTAKa proje hazırlama, sunma ve çalışma konusunda destek almak istediklerini belirtti.
     Prof. Dr. Erdem ise yalnızca biyoloji bölümü değil, fakülte olarak her türlü bilimsel desteğe hazır olduklarını, öğrencilere fakültenin laboratuvarının ve tüm çalışma ortamlarının kapılarının açık olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER