ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Merkez laboratuvarı ÇOBİLTUM hizmete başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) inşaatı tamamlanan Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) laboratuvarı yeni binasında hizmet vermeye başladı.
     Kurulumu tamamlanan ve Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü üzerinden ücret karşılığı hizmet vermeye başlayan laboratuvarda, ICP, İyon Kromatografisi, LC-MSMS, GC-MS, Karbon-Kükürt, Kalorimetre ve UV-Vis cihazları bulunuyor.
     Laboratuvarda, mart ayında AFM cihazı da hizmet vermeye başlayacak.
    
     -GSF akademik kurul toplantısı yapıldı-
    
     ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi akademik kurul toplantısı yapıldı.
     Dekan Prof. Dr. Abdullah Kelkit başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 2012 yılı eğitim öğretim, sanatsal ve uygulama faaliyetleri ile 2013 yılı için planlanan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.
     Bu kapsamda, özellikle fakülte yeni binası fiziki alt yapısı, donanımı, akademik ve idari yapıdaki gelişmeler konularında açıklamalar yapıldı.
     Öğretim elemanlarının görüşleri alınarak, kısa ve uzun vadeli yapılması planlanan faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
    
     -Rektör Laçiner, Fen Edebiyat Fakültesinde inceleme yaptı-
    
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Fen Edebiyat Fakültesinde (FEF) inceleme yaptı.
     Odalarında ziyaret ettiği akademik ve idari personelin talep ve şikayetlerini dinleyip, not alan Laçiner, mekanlara yönelik çeşitli fiziksel iyileştirmelerin yapılmasının yanı sıra bilgisayar, dolap ve kitap rafı ihtiyaçlarının giderilmesi için talimatlar verdi.
     FEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, dekan yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Dilgin ve Doç. Dr. Muhammet Erat, Fakülte Sekreteri Serap Yahşi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Güven Ünal ve İdari Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Hüseyin Bayoğlu ziyaret esnasında Laçinere eşlik etti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER