ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Terzioğlu Yerleşkesi yeşilleniyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Terzioğlu Yerleşkesinde yeşillendirme çalışmaları devam ediyor.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇOMÜ, 2015te gerçekleştirilecek Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kutlamalarına hızla hazırlanıyor.
     Gerek bilimsel, gerek fiziksel anlamda büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak ÇOMÜde, Terzioğlu Yerleşkesini yeşillendirme çalışmaları da devam ediyor.
     Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Elmas, yeşili bol bir üniversite için ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
     Orman Genel Müdürlüğü Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanlığı Ezine fidanlığından getirdikleri fidanların dikimine başladıklarını ifade eden Elmas, bu kapsamda 200 adet ıhlamur, 100 adet erguvan ve 200 adet çınarın, toprakla buluşacağını kaydetti.
    
     -11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
    
     ÇOMÜ Gelibolu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri, 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasından bronz madalyayla döndü.
     Tüm Aşçılar Federasyonunca 05-10 Şubat tarihlerinde Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde yapılan yarışma, Türkiyenin en büyük gastronomi yarışması ve festivali özelliğini taşıyor.
     Organizasyonla Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından Kıtalar Arası unvanı alan İstanbul Mutfak Günleri ile Türkiyenin genç şeflerine uluslararası düzeyde çeşitli kategorilerde yarışma imkanı sağlanıyor.
     Modern Türk Mutfağı Ekip kategorisinde yarışan Gelibolu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Burak Can Güngör, Sercan Keçici ve Murat Emre, bronz madalya kazandı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER