ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Star Gazetesi kütüphaneye kitap bağışladı


ÇANAKKALE (A.A) - Star Gazetesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesine kitap bağışladı.
     İstanbul dışında Marmara Bölgesinin en büyük kütüphanesi haline gelen ÇOMÜ Kütüphanesine, Star Gazetesi tarafından gönderilen 27 bin kitap, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam tarafından teslim alındı. Kamyonla gönderilen kitapların taşınmasına Prof. Dr. Laçiner ve Prof. Dr. Gülendam da yardımcı oldu.
     Rektör Laçiner, kütüphane ek binasında kaynaklara elektronik şekilde ulaşabilmenin temellerinin çok iyi kurulması için yapılması gerekenler olduğunu, bunların üzerinde çalıştıklarını belirtip, üniversitenin iddialı bir kütüphane yaratıldığını kaydetti.
    
     -Safiye Hüseyin Elbi konferansı-
    
     ÇOMÜde, Çanakkale Muharebelerinde Kahraman Bir Hemşire: Safiye Hüseyin Elbi adlı konferans düzenlendi.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Troia Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Safiye Hüseyin Elbinin Çanakkale Savaşlarına ve Türk sağlık tarihine önemli katkılar sunmasını karşın, adının yeterince bilinmediğine dikkati çekti.
     Laçiner, Türkiyede hemşirelik tarihinin Florence Nightingalein Türkiyede yaptığı çalışmalarla başladığını ifade ederek, Türk hemşirelik tarihinin ilk isimlerinden biri olan, Balkan ve Çanakkale Savaşlarında çok sayıda yararlılık gösteren, Türk kadınının neler yapabileceğini kanıtlaması açısından da önem arz eden Safiye Hüseyin Elbinin isminin de Florence Nightingale gibi yaşatılması gerektiğini kaydetti.
     Safiye Hüseyin Elbinin heykelin bu yıl tamamlanarak ÇOMÜnün güzide bir köşesini süsleyeceğini ve ÇOMÜyü onurlandıracağını dile getiren Laçiner, temennilerinin bu konuda önümüzdeki yıllarda daha çok konferans verebilecek isimlerin ortaya çıkması olduğunu dile getirdi.
     Çanakkale Savaşları ile ilgili edebi faaliyetleriyle tanınan İsmail Bilgin ise Safiye Hüseyin Elbi ile ilgili sunumundan önce yaptığı konuşmasında tarihte bazı isimlerin hatırlandığını, bazı isimlerin ise tarihin tozlu sayfalarında kaldığını ifade etti. Bilgin, bu anlamda Türk milletinin Safiye Hüseyin Elbiye vefa borcu olduğunu kaydetti.
     İsmail Bilgin, konferans esnasında gerçekleştirdiği sunumla Safiye Hüseyin Elbinin hayatını ve yaptığı çalışmaları kronolojik olarak izleyenlere aktardı.
    
     -AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Egeden, Rektör Laçinere ziyaret-
    
     AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri ziyaret etti.
     Ege, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksek Okulu ile ilgili gelinen gelişmeler hakkında Rektör Laçinere bilgi verdi.
     Açılış için ÇOMÜye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın, Geliboluyu da ziyaret ettiğini belirten Ege, bunun kendilerine önemli bir katkı sağladığını belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER