ÇOMÜlü öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu

ÇOMÜlü öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, İzmir 2. Enternasyonal Yemek Yarışmasının birincisi oldu.
     Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile İzmir Aşçılar Derneği tarafından İzmirde düzenlenen ve 3 gün süren yarışmanın ilk gününde Genç Aşçılar ve Soğuk Büfeler, ikinci gün Modern Türk Mutfağı ve Star Şef son gün ise Turizm Okulları ile Pastacılık kategorilerinde yarışmalar yapıldı.
     ÇOMÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundan 2 ekip, Turizm Okulları kategorisinde yer alan Üniversiteler branşında yarıştı. Yrd. Doç. Dr. Turgay Bucakın yarışmaya hazırladığı ilk ekipte Kemal Saygıner, Pınar Küçükbaş, Melisa Mert, ikinci ekipte ise Selen Pekoğuz, Cemre Uyanık ve Pelin Kılınç yer aldı.
     Türkiyenin birçok yerinden katılan üniversiteler arasında, ÇOMÜnün 2. ekibi hazırlamış olduğu Asos Mantısı, Dana Küşleme ve Çikolata Kubbesi üçlemesiyle birinci oldu.
     Yrd. Doç. Dr. Bucak, ilk defa katıldıkları bir yarışmada dereceye girmelerinin büyük başarı olduğunu ifade ederek, bu gibi organizasyonlarda daha çok yer alacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜlü öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER