Çorludan kısa kısa

Çorludan kısa kısa -Tekirdağda fabrika işçilerinin grevi sürüyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu ilçesinde toplu sözleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine 150 fabrika işçisinin başlattığı grev devam ediyor.
     Velimeşe beldesindeki Avrupa Serbest Bölgesinde (ASB) faaliyet gösteren metal fabrikasında çalışan 150 işçinin başlattığı ve 8. gününe giren grevin, fabrika yetkilileriyle toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanıncaya kadar devam edeceği bildirildi.
     İşçilerin, fabrikanın üç ayrı yerde bulunan giriş çıkış kapısına Bu iş yerinde grev vardır yazılı pankart astıkları ve her kapıda birkaç işçinin nöbet tuttuğu bildirildi.
    
     -Çorluda Islah OSB toplantısı yapıldı
    
     Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorluda yapılan Islah OSB toplantısına katıldı.
     Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında (Çorlu TSO) yapılan ve basına kapalı gerçekleşen Ergene-2 Islah OSB değerlendirme toplantısında, Islah OSBlerin kurulması aşamasındaki çalışmaların ele alındığı bildirildi.
     Toplantıya, Vali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve öteki yetkililer katıldı.
    
     -Yunanistan Başkonsolosu Varvarigou, Baysanı ziyaret etti
    
     Yunanistanın Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigou Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysanı ziyaret etti.
     Belediye Başkanlık makamında yapılan ziyarette, Çorludaki ziyaret programı kapsamında Çorlu Belediyesine de bir ziyaret gerçekleştiren Edirne Başkonsolosu Varvarigounun, Baysan ile bir araya geldiğini söylediği belirtildi.
     Yapılan görüşmede Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin geliştirilmesinde komşu şehirler düzeyinde yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
     Başkonsolos Varvarigounun nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Baysan, Çorlu hakkında bilgiler verdi.
    
     -Fenerbahçe Destanı Çorluda sahnelendi
    
     Bir spor kulübünü konu alan Fenerbahçe destanı isimli tiyatro oyununun ilk gösterimi Çorluda yapıldı.
     Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde sergilenen ve Sinan Bayraktar Tiyatrosu 10. yıl özel oyunu olan Fenerbahçe Destanı, oyunun yazarı Sinan Bayraktar tarafından büyük bir seyirci topluluğu karşısında sahnelendi.
     Fenerbahçenin kuruluş ve varoluş hikayesini anlatan ve tek kişilik meddahlık sanatı biçiminde sergilenen oyunda, spor sevgisinin millet ve memleket sevgilisiyle kaynaşarak var olan bir spor abidesinin nasıl kurulduğu anlatıldı.
     İlk sahnesi Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde gerçekleştirilen Fenerbahçe Destanı isimli tek kişilik tiyatro oyununun, bir sezon boyunca turnelerle yurt genelinde oynanacağı da kaydedildi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çorludan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER